A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Dynamic memory allocation is typically performed during _______________.
a. loading of the program
b. compilation of the program
c. execution of the program
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).execution of the program

12. Dynamic memory allocation is implementing using ________________.
a. queue and stacks
b. trees
c. stack and heaps
d. graphs
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).stack and heaps

13. ________________ are used for reduce the main memory requirements of program.
a. Heaps
b. Overlays
c. Graphs
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Overlays

14. ________________is used for reducing relocation requirements.
a. Relocation register
b. Track register
c. Binding register
d. Segment Register
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Segment Register

15. Linking is process of binding
a. Internal part of a program
b. external functional call
c. External reference to the correct link time address
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).External reference to the correct link time address

16. If load origin is not equal to linked origin then relocation is performed by
a. Loader
b. Linker
c. By program itself
d. Relocation not performed
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Loader

17. If linked origin is not equal to translated address then relocation is performed by____________.
a. Absolute Loader
b. Loader
c. Linker
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Linker

18. Which is not a funciton of a loader
a. allocation
b. translation
c. relocation
d. loading
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).translation

19. Binder performs the functions of
a. allocation
b. relocation
c. linking
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of these

20. A system program that set up an executable program in main memory ready for execution is
a. assembler
b. linker
c. loader
d. text-editor
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).loader

Page 2 of 6