A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. In analyzing the compilation of PL/I program, the term "Machine independent optimization" is assosiated with
a. creation of more optical matrix
b. recognition of basic elements and creation of uniform symbols
c. use of macro-processor to produce more optimal assembly code
d. recognization of basic syntactic construction through reductions
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).creation of more optical matrix

32. In analyzing the compilation of PL/I program the description " resolving symbolic address ( lables ) and generating machine language " is associated with
a. syntax analysis
b. code generation
c. storage assignment
d. assembly and output
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).assembly and output

33. In analyzing the compilation of PL/I program the description " creation of more optimal matrix " is assosiated with
a. syntax analysis
b. code generation
c. assembly and output
d. machine independent optimization
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).machine independent optimization

34. In a single pass assembler, most of the forward references can be avoided by putting the restriction
a. that the data segment must be defined after the code segment
b. on the number of strings/lifereacts
c. on unconditional rump
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).that the data segment must be defined after the code segment

35. Which of the following translation program converts assembly language programs to object program
a. Loader
b. Compiler
c. Assembler
d. Macroprocessor
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Assembler

36. Loop is a collection of nodes that is
a. strongly connected and has a unique entry
b. loosely connected and has a unique entry
c. strongly connected
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).strongly connected and has a unique entry

37. Pass 2 -
a. perform processing of assembler directives not done during pass 1
b. write the object program and assembly listing
c. assemble instruction and generate data
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

38. Pass I -
a. save the values assigned to all labels for use in pass 2
b. perform some processing of assembler directives
c. assign address to all statements in the program
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

39. Which table is permanent databases that has an entry for each terminal symbol ?
a. Literal table
b. Identiier table
c. Terminal table
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Terminal table

40. Which of the following system program forgoes the production of object code to generate absolute machine code and load it into the physical main storage location from which it will be executed immediately upon completion of the assembly?
a. compiler
b. macroprocessor
c. two pass assembler
d. load-and-go assembler
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).load-and-go assembler

Page 4 of 4