A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. A characteristic of a software system that can lead to a system error is known as?
a. Human error or mistake
b. System fault
c. System error
d. System failure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).System fault

2. An erroneous system state that can lead to system behavior that is unexpected by system users is known as?
a. Human error or mistake
b. System fault
c. System error
d. System failure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).System error

3. An event that occurs at some point in time when the system does not deliver a service as expected by its users is called _____________.
a. Human error or mistake
b. System fault
c. System error
d. System failure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).System failure

4. A chemical plant system may detect excessive pressure and open a relief valve to reduce these pressures before an explosion occurs. What kind of dependability and security issue the example states?
a. Hazard avoidance
b. Damage limitation
c. Hazard detection
d. Hazard detection and removal
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Hazard detection and removal

5. An aircraft engine normally includes automatic fire extinguishers.What kind of dependability and security issue the example states?
a. Hazard avoidance
b. Damage limitation
c. Hazard detection
d. Hazard detection and removal
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Hazard detection

6. An assessment of the worst possible damage that could result from a particular hazard is known as
a. Risk
b. Hazard probability
c. Hazard severity
d. Mishap
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Hazard severity

7. which of the following terms is a measure of the probability that the system will cause an accident?
a. Risk
b. Hazard probability
c. Accident
d. Damage
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Risk

8. A weakness in a computer-based system that may be exploited to cause loss or harm is known as?
a. Vulnerability
b. Attack
c. Threat
d. Exposure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Vulnerability

9. A password checking system that disallows user passwords that are proper names or words that are normally included in a dictionary is an example of ___________ with respect to security systems.
a. risk
b. control
c. attack
d. asset
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).control

10. How many stages are there in Risk-driven requirements specification?
a. three
b. four
c. five
d. six
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).four

Page 1 of 6