A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. A system analyst does not need to consider
a. technical feasibility
b. economics feasibility
c. operational feasibility
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).none of these

72. A feasibility study
a. considers a single solution
b. includes a statement of the problem
c. both (a) and (b)
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).includes a statement of the problem

73. The combination of the top-down and the bottom-up approach may be referred to as an
a. interactive approach
b. integrative approach
c. interpretive approach
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).integrative approach

74. System prototyping helps the designer in
a. making the programmers understand how the system will work
b. giving the demonstration of the software to the system manager
c. communicating to the user, quickly, how the system, when developed, will look like and get the feedback
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).communicating to the user, quickly, how the system, when developed, will look like and get the feedback

75. Mistakes made in the system analysis stage show up in
a. system design
b. implementation
c. system development
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).implementation

76. Which of the following is not true of the conversion phase of the development life cycle?
a. Documentation must be emphasized
b. Steps must be taken to phase out the old system
c. User and systems-personnel must work closely
d. Non machine components of the system should be considered
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Documentation must be emphasized

77. Which of the following is not a factor in the failure of the systems development projects ?
a. Size of the company
b. Failure of systems integration
c. Inadequate user involvement
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Size of the company

78. In phase 1 of the system development life cycle, which of the following aspects are usually analyzed?
a. Input (transactions)
b. Controls
c. Outputs
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of these

79. The feasibilities studied in preliminary investigation is (are)
a. technical feasibility
b. economic feasibility
c. operational feasibility
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

80. To which phase of SDLC, is file conversion related?
a. System design
b. System analysis
c. System development
d. System implementation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).System implementation