A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. The rapid application development model is
a. Another name for component-based development.
b. A useful approach when a customer cannot define requirements clearly.
c. A high speed adaptation of the linear sequential model.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).A high speed adaptation of the linear sequential model.

52. Evolutionary software process models
a. Are iterative in nature
b. Can easily accommodate product requirements changes
c. Do not generally produce throwaway systems
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

53. The prototyping model of software development is
a. A reasonable approach when requirements are well defined.
b. A useful approach when a customer cannot define requirements clearly.
c. The best approach to use for projects with large development teams.
d. A risky model that rarely produces a meaningful product.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).A useful approach when a customer cannot define requirements clearly.

54. The spiral model of software development
a. Ends with the delivery of the software product
b. Is more chaotic than the incremental model
c. Includes project risks evaluation during each iteration
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Includes project risks evaluation during each iteration

55. The concurrent development model is
a. Another name for the rapid application development model.
b. Often used for the development of client/server applications.
c. Only used for development of parallel or distributed systems.
d. Used whenever a large number of change requests are anticipated.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Often used for the development of client/server applications.

56. The component-based development model is
a. Only appropriate for computer hardware design.
b. Not able to support the development of reusable components.
c. Works best when object technologies are available for support.
d. Not cost effective by known quantifiable software metrics.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Works best when object technologies are available for support.

57. The formal methods model of software development makes use of mathematical methods to
a. Define the specification for computer-based systems
b. Develop defect free computer-based systems
c. Verify the correctness of computer-based systems
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

58. Which of these is not one of the phase names defined by the Unified Process model for software development?
a. Inception phase
b. Elaboration phase
c. Construction phase
d. Validation phase
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Validation phase

59. Which of the following is not necessary to apply agility to a software process?
a. Eliminate the use of project planning and testing
b. Only essential work products are produced
c. Process allows team to streamline tasks
d. Uses incremental product delivery strategy
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Eliminate the use of project planning and testing

60. How do you create agile processes to manage unpredictability?
a. Requirements gathering must be conducted very carefully
b. Software increments must be delivered in short time periods
c. Software processes must adapt to changes incrementally
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both b and c

Page 6 of 19