A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Design phase is followed by ______ .
a. Coding
b. Testing
c. Maintenance
d. None of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Coding

42. The two dimensions of spiral model are
a. diagonal, angular
b. radial, perpendicular
c. radial, angular
d. diagonal, perpendicular
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).radial, angular

43. The Incremental Model is combination of elements of
a. Build & FIX Model & Waterfall Model
b. Linear Model & RAD Model
c. Linear Model & Prototyping Model
d. Waterfall Model & RAD Model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Linear Model & Prototyping Model

44. Model preferred to create client/server applications is
a. WINWIN Spiral Model
b. Spiral Model
c. Concurrent Model
d. Incremental Model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Concurrent Model

45. Identify the correct statement with respect to Evolutionary development:
a. Evolutionary development usually has two flavors; exploratory development, and throw-away prototyping.
b. Very large projects are usually done using evolutionary development based approach.
c. It facilitates easy project management, through the high volume of documentation it generates.
d. Sometimes the construction of a throw-away prototype is not followed by a re- implementation of the software system using a more structured approach.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Evolutionary development usually has two flavors; exploratory development, and throw-away prototyping.

46. Spiral model was developed by
a. Victor Bisili
b. Berry Boehm
c. Bev Littlewood
d. Roger Pressman
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Berry Boehm

47. Software evolution does not comprises:
a. Development activities
b. Negotiating with client
c. Maintenance activities
d. Re-engineering activities
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Negotiating with client

48. The linear sequential model of software development is
a. A reasonable approach when requirements are well defined.
b. A good approach when a working program is required quickly.
c. The best approach to use for projects with large development teams.
d. An old fashioned model that cannot be used in a modern context.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).A reasonable approach when requirements are well defined.

49. The linear sequential model of software development is also known as the
a. Classical life cycle model
b. Waterfall model
c. Spiral model
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both a and b

50. The incremental model of software development is
a. A reasonable approach when requirements are well defined.
b. A good approach when a working core product is required quickly.
c. The best approach to use for projects with large development teams.
d. A revolutionary model that is not used for commercial products.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).A good approach when a working core product is required quickly.

Page 5 of 19