A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. A company is developing an advance version of their current software available in the market, what model approach would they prefer ?
a. RAD
b. Iterative Enhancement
c. Both a & b
d. Spiral
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a & b

32. Choose the correct option from given below:
a. Prototyping Model facilitates re-usability of components
b. RAD Model Model facilitates re-usability of components
c. Both RAD & Prototyping Model facilitates re-usability of components
d. none
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both RAD & Prototyping Model facilitates re-usability of components

33. Which of the following model has a major disadvantage in terms of the coding phase of a software life cycle model ?
a. Spiral Model
b. Waterfall Model
c. Rad Model
d. 4GT Model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).4GT Model

34. The tools that support different stages of software development life cycle are called as ______ .
a. CASE Tools
b. CAME tools
c. CAQE tools
d. CARE tools
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).CASE Tools

35. Find out which phase is not available in SDLC?
a. Coding
b. Testing
c. Maintenance
d. Abstraction
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Abstraction

36. Which SDLC activity does the user initiates the request for a desired software product?
a. Requirement gathering
b. Implementation
c. Disposition
d. Communication
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Communication

37. First level of prototype is evaluated by ______ .
a. Developer
b. Tester
c. User
d. System Analyst
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).User

38. Which of the items listed below is not one of the software engineering layers?
a. Process
b. Manufacturing
c. Methods
d. Tools
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Manufacturing

39. For the best Software model suitable for the project, in which of the phase the developers decide a roadmap for project plan?
a. Software Design
b. System Analysis
c. Coding
d. Testing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).System Analysis

40. Where is the prototyping model of software development well suited?
a. When requirements are well defined.
b. For projects with large development teams.
c. When a customer cannot define requirements clearly.
d. None of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).When a customer cannot define requirements clearly.

Page 4 of 19