A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. The spiral model has two dimensions namely _____________ and ____________.
a. diagonal, angular
b. radial, perpendicular
c. radial, angular
d. diagonal, perpendicular
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).radial, angular

22. How is WINWIN Spiral Model different from Spiral Model?
a. It defines tasks required to define resources, timelines, and other project related information.
b. It defines a set of negotiation activities at the beginning of each pass around the spiral.
c. It defines tasks required to assess both technical and management risks.
d. It defines tasks required to construct, test, install, and provide user support.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).It defines a set of negotiation activities at the beginning of each pass around the spiral.

23. Identify the disadvantage of Spiral Model.
a. Doesn’t work well for smaller projects
b. High amount of risk analysis
c. Strong approval and documentation control
d. Additional Functionality can be added at a later date
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Doesn’t work well for smaller projects

24. How is Incremental Model different from Spiral Model?
a. Progress can be measured for Incremental Model.
b. Changing requirements can be accommodated in Incremental Model.
c. Users can see the system early in Incremental Model.
d. no difference between these two
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Progress can be measured for Incremental Model.

25. If you were to create client/server applications, which model would you go for?
a. WINWIN Spiral Model
b. Spiral Model
c. Concurrent Model
d. Incremental Model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Concurrent Model

26. Selection of a model is based on
a. Requirements
b. Development team
c. Users
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

27. Which two models doesn’t allow defining requirements early in the cycle?
a. Waterfall & RAD
b. Prototyping & Spiral
c. Prototyping & RAD
d. Waterfall & Spiral
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Prototyping & Spiral

28. Which of the following life cycle model can be chosen if the development team has less experience on similar projects?
a. Spiral
b. Waterfall
c. RAD
d. Iterative Enhancement Model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Spiral

29. If you were a lead developer of a software company and you are asked to submit a project/product within a stipulated time-frame with no cost barriers, which model would you select?
a. Waterfall
b. Spiral
c. RAD
d. Incremental
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).RAD

30. Which two of the following models will not be able to give the desired outcome if user’s participation is not involved?
a. Waterfall & Spiral
b. RAD & Spiral
c. RAD & Waterfall
d. RAD & Prototyping
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).RAD & Prototyping

Page 3 of 19