A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Which one of the following is not a phase of Prototyping Model?
a. Quick Design
b. Coding
c. Prototype Refinement
d. Engineer Product
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Coding

12. Which of the following statements regarding Build & Fix Model is wrong?
a. No room for structured design
b. Code soon becomes unfix-able & unchangeable
c. Maintenance is practically not possible
d. It scales up well to large projects
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).It scales up well to large projects

13. RAD Model has
a. 2 phases
b. 3 phases
c. 5 phases
d. 6 phases
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).5 phases

14. What is the major drawback of using RAD Model?
a. Highly specialized & skilled developers/designers are required.
b. Increases re-usability of components.
c. Encourages customer/client feedback.
d. Both a & c.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a & c.

15. SDLC stands for
a. Software Development Life Cycle
b. System Development Life cycle
c. Software Design Life Cycle
d. System Design Life Cycle
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Software Development Life Cycle

16. Which model can be selected if user is involved in all the phases of SDLC?
a. Waterfall Model
b. Prototyping Model
c. RAD Model
d. both b & c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).RAD Model

17. Which one of the following is not an Evolutionary Process Model?
a. WINWIN Spiral Model
b. Incremental Model
c. Concurrent Development Model
d. All are Evolutionary Software Models
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All are Evolutionary Software Models

18. The Incremental Model is a result of combination of elements of which two models?
a. Build & FIX Model & Waterfall Model
b. Linear Model & RAD Model
c. Linear Model & Prototyping Model
d. Waterfall Model & RAD Model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Linear Model & Prototyping Model

19. What is the major advantage of using Incremental Model?
a. Customer can respond to each increment
b. Easier to test and debug
c. It is used when there is a need to get a product to the market early
d. Both b & c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both b & c

20. The spiral model was originally proposed by
a. IBM
b. Barry Boehm
c. Pressman
d. Royce
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Barry Boehm

Page 2 of 19