A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

121. Developer often make implementation compromises in order to get a prototype working
a. constantly
b. slowly
c. quickly
d. randomly
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).quickly

122. To refine requirements for software, prototype model use
a. feedback
b. quick plan
c. construction
d. quick design
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).feedback

123. In prototype model , phase which contains objectives of prototype project and its requirements is
a. communication
b. construction
c. planning
d. deployment
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).communication

124. Prototyping paradigm begins with
a. communication
b. construction
c. planning
d. deployment
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).communication

125. In prototype model, quick design phase leads to construction of
a. iteration
b. quick plan
c. construction
d. prototype
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).prototype

126. RAD stands for
a. Rule Application Development
b. Rapid Application Development
c. Rapid Application Designation
d. Rapid Application Destoration
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Rapid Application Development

127. Incremental software process model that emphasizes a short development cycle is
a. Waterfall model
b. Incremental process model
c. RAD model
d. spiral model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).RAD model

128. High speed adaptation of waterfall model in which rapid development is achieved by using a component based construction approach is
a. RAD model
b. Incremental process model
c. Evolutionary process model
d. spiral model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).RAD model

129. RAD is a type of
a. decremental model
b. incremental model
c. waterfall model
d. dynamic model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).incremental model

130. RAD SDLC model should be chosen only if resources with high business knowledge are available and there is a need to produce system in a
a. large span of time
b. short span of time
c. fixed time for all
d. not time dependent
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).short span of time