A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

111. Prescriptive process model is also referred to as
a. severe process model
b. bleak process model
c. inclement process model
d. rigorous process model
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).rigorous process model

112. Manner in which process elements are interrelated to one another is
a. timeflow
b. workflow
c. stateflow
d. scriptflow
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).workflow

113. We call perspective process model 'perspective' because they prescribe a set of process
a. element framework activities
b. single framework activity
c. launch framework activity
d. design framework activity
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).element framework activities

114. In prototype model, iteration is planned quickly in
a. quick plan
b. quick design
c. construction of prototype
d. deployment
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).quick plan

115. Model which is useful when developer is not sure of requirements, or efficiency of an algorithm , business rules, response time, etc is
a. Waterfall model
b. Incremental model
c. Prototyping model
d. RAD model
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Prototyping model

116. In prototype model, iteration is planned quickly in quick plan phase and modeling of that plan occurs in
a. quick design
b. construction of prototype
c. deployment
d. communication
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).quick design

117. Phase of prototype model which focuses on a representation of those aspects of software that will visible to end user is
a. construction of prototype
b. quick design
c. deployment
d. communication
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).quick design

118. Prototyping model is based on
a. limited functionality
b. unlimited functionality
c. linear combinations
d. non linear sequential statements
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).limited functionality

119. Model which include set of general objectives for software is
a. spiral model
b. prototyping model
c. concurrent development model
d. discontinuous model
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).prototyping model

120. Prototype is evaluated by customer or end user in
a. deployment
b. quick plan
c. quick design
d. communication
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).deployment