A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. Each iteration in incremental model passes through the
a. communication and modeling phases
b. planning and construction phases
c. deployment and maintenance phases
d. all phases
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all phases

102. A process of software development where requirements are broken down into multiple standalone modules of software development cycle
a. Waterfall model
b. RAD model
c. Evolutionary process model
d. Incremental process model
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Incremental process model

103. Incremental process model phase which acknowledged that software is delivered to customer who evaluates delivered product and provides feedback based on evaluation and then iteration is processed is
a. deployment
b. planning
c. modeling
d. communication
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).deployment

104. In incremental process model, each iteration phase is rigid and
a. not overlap each other
b. overlap each other
c. have no relation to other phase
d. have random sequence
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).overlap each other

105. In incremental process model, requirement and specification of software are collected in
a. communication framework
b. modeling framework
c. deployment framework
d. planning framework
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).communication framework

106. Model which combines elements of waterfall model applied in an iterative fashion is
a. RAD model
b. Incremental process model
c. Evolutionary process model
d. spiral model
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Incremental process model

107. In incremental process model, some high-end function are designed in
a. construction framework
b. modeling framework
c. planning framework
d. deployment framework
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).modeling framework

108. Incremental process model phase in which modification of a software product is done after delivery to correct faults, to improve performance or other attributes is
a. maintenance framework
b. planning framework
c. deployment framework
d. communication framework
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).maintenance framework

109. Each process model also prescribes a
a. workflow
b. timeflow
c. stateflow
d. scriptflow
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).workflow

110. Prescriptive model often encompass capabilities of
a. CCMI
b. CBA IPI
c. SPICE
d. PCMI
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).CCMI