A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. Which chart is a tool that depicts project as network diagram that is capable of graphically representing main events of project in both parallel and consecutive way?
a. PERT chart
b. Gantt chart
c. Both a and b above
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).PERT chart

72. Which of the following is not one of the principles of good coding?
a. Create unit tests before you begin coding
b. Create a visual layout that aids understanding
c. Keep variable names short so that code is compact
d. Write self-documenting code, not program documentation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Keep variable names short so that code is compact

73. Which of the following are tasks in the generic task set for construction?
a. Build a software component
b. Create a user interface
c. Unit test the component
d. both a and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both a and c

74. The system engineering process usually begins with the
a. detailed view
b. domain view
c. element view
d. world view
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).world view

75. To construct a system model the engineer should consider which of the following restraining factors?
a. assumptions
b. budget
c. constraints
d. both a and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both a and c

76. During business process engineering, three different architectures are examined.
a. applications, data, technology infrastructure
b. communications, organization, financial infrastructure
c. network, database, reporting structure
d. systems, requirements, data structure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).applications, data, technology infrastructure

77. Which elements of business processing engineering are the responsibilities of the software engineer?
a. business area analysis
b. business system design
c. construction and integration
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both b and c

78. The architecture components for product engineering are
a. data, hardware, software, people
b. data, documentation, hardware, software
c. data, hardware, software, procedures
d. documentation, hardware, people, procedures
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).data, hardware, software, people

79. The top level of the hierarchical model of a system is known as the
a. AFD
b. DFD
c. SCD
d. SFD
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).SCD

80. The system model template contains which of the following elements
a. input
b. output
c. user interface
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the above