A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. Which of the following describes”Is-a-Relationship” ?
a. Aggregation
b. Inheritance
c. Dependency
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Inheritance

62. Object that collects data on request rather than autonomously is known as
a. Active Object
b. Passive Object
c. Multiple instance
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Passive Object

63. How many layers are present in the OO design pyramid?
a. three
b. four
c. five
d. six
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).four

64. Which of the following early OOD methods incorporates both a “micro development process” and a “macro development process.” ?
a. Booch method
b. Rumbaugh method
c. Wirfs-Brock method
d. Coad and Yourdon method
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Booch method

65. Grady Booch, James Rumbaugh, and Ivar Jacobson combined the best features of their individual object-oriented analysis into a new method for object oriented design known as
a. HTML
b. XML
c. UML
d. SGML
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).UML

66. A design description of an object is known as a class
a. instance
b. object
c. case
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both a and b

67. A design description in OOD includes
a. Protocol Description
b. Implementation Description
c. Type Description
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both a and b

68. Which of the following is not an operation as per OOD algorithms and data structures?
a. operations that manipulate data in some way
b. operations that perform a computation
c. operations that check for syntax errors
d. operations that monitor an object for the occurrence of a controlling event
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).operations that check for syntax errors

69. Classes communicate with one another via ______ .
a. Read sensors
b. Dial phones
c. Messages
d. calls
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Messages

70. Which depicts flow of control in program modules?
a. Flowchart
b. DFD
c. Both a & b above
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Flowchart