A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. To arrive at a form which is suitable for implementation in some programming language is the purpose of
a. Structured Analysis (SA)
b. Structured Design (SD)
c. Detailed Design (DD)
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Structured Design (SD)

52. The context diagram is also known as
a. Level-0 DFD
b. Level-1 DFD
c. Level-2 DFD
d. Level-3 DFD
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Level-0 DFD

53. A directed arc or line in DFD represents
a. Data Store
b. Data Process
c. Data Flow
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Data Flow

54. Data Store Symbol in DFD represents a
a. Physical file
b. Data Structure
c. Logical file
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

55. Choose the incorrect statement in terms of Objects.
a. Objects are abstractions of real-world.
b. Objects can’t manage themselves.
c. Objects encapsulate state and representation information.
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Objects can’t manage themselves.

56. What encapsulates both data and data manipulation functions ?
a. Object
b. Class
c. Super Class
d. Sub Class
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Object

57. Which of the following is a mechanism that allows several objects in an class hierarchy to have different methods with the same name?
a. Aggregation
b. Polymorphism
c. Inheritance
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Polymorphism

58. Which of the following points related to Object-oriented development (OOD) is true?
a. OOA is concerned with developing an object model of the application domain
b. OOD is concerned with developing an object-oriented system model to implement requirements.
c. Both a and b
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a and b

59. How is generalization implemented in Object Oriented programming languages?
a. Inheritance
b. Polymorphism
c. Encapsulation
d. Abstract Classes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Inheritance

60. Which of the following is a disadvantage of OOD ?
a. Easier maintenance.
b. Objects may be understood as stand-alone entities.
c. Objects are potentially reusable components.
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).None of the mentioned

Page 6 of 39