A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Choose the option that does not define Function Oriented Software Design.
a. It consists of module definitions
b. Modules represent data abstraction
c. Modules support functional abstraction
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Modules represent data abstraction

42. Which of the following is a complementary approach to function-oriented approach ?
a. Object oriented analysis
b. Object oriented design
c. Structured approach
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b

43. Function-oriented design techniques starts with functional requirements specified in
a. SDD
b. SRS
c. DRS
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).SRS

44. Structured Analysis is based on the principles of
a. Top-down decomposition approach
b. Divide and conquer principle
c. Graphical representation of results using DFDs
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

45. Which of the following is/are true with respect to functions ?
a. A function such as “search-book” is represented using a circle.
b. Functions represent some activity
c. Function symbol is known as a process symbol or a bubble in DFD
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

46. Which of the following is not a use of a CASE tool ?
a. Support structured analysis and design (SA/SD)
b. Maintains the data dictionary
c. Checks whether DFDs are balanced or not
d. It complies with the available system.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).It complies with the available system.

47. What DFD notation is represented by the Rectangle?
a. Transform
b. Data Store
c. Function
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Data Store

48. In DFDs, user interactions with the system is denoted by
a. Circle
b. Arrow
c. Rectangle
d. Triangle
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Circle

49. SA/SD features are obtained from which of the methodologies?
a. Constantine and Yourdon’s methodology
b. DeMarco and Yourdon’s methodology
c. Gane and Sarson’s methodology
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

50. Which of the following is not an activity of Structured Analysis (SA) ?
a. Functional decomposition
b. Transformation of a textual problem description into a graphic model
c. All the functions represented in the DFD are mapped to a module structure
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).All the functions represented in the DFD are mapped to a module structure

Page 5 of 39