A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. ___________ classes are used to create the interface that the user sees and interacts with as the software is used.
a. Controller
b. Entity
c. Boundary
d. Business
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Boundary

32. Which of the following statement is incorrect regarding the Class-responsibility-collaborator (CRC) modeling ?
a. All use-case scenarios (and corresponding use-case diagrams) are organized into categories in CRC modelling
b. The review leader reads the use-case deliberately.
c. Only developers in the review (of the CRC model) are given a subset of the CRC model index cards
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c). Only developers in the review (of the CRC model) are given a subset of the CRC model index cards

33. Which tool is use for structured designing ?
a. Program flowchart
b. Structure chart
c. Data-flow diagram
d. Module
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Structure chart

34. In the Analysis phase, the development of the ____________ occurs, which is a clear statement of the goals and objectives of the project.
a. documentation
b. flowchart
c. program specification
d. design
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).program specification

35. Actual programming of software code is done during the ____________ step in the SDLC.
a. Maintenance and Evaluation
b. Design
c. Analysis
d. Development and Documentation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Development and Documentation

36. Who designs and implement database structures ?
a. Programmers
b. Project managers
c. Technical writers
d. Database administrators
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Database administrators

37. ____________ is the process of translating a task into a series of commands that a computer will use to perform that task.
a. Project design
b. Installation
c. Systems analysis
d. Programming
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Programming

38. Debugging is:
a. creating program code.
b. finding and correcting errors in the program code.
c. identifying the task to be computerized.
d. creating the algorithm.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).finding and correcting errors in the program code.

39. In Design phase, which is the primary area of concern ?
a. Architecture
b. Data
c. Interface
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

40. The importance of software design can be summarized in a single word which is:
a. Efficiency
b. Accuracy
c. Quality
d. Complexity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Quality

Page 4 of 39