A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

291. Which of the following is not a characteristic of structured system development?
a. Specification of the interfaces between modules
b. Partitioning of systems into manageable levels of detail
c. The use of graphical tools, such as dataflow diagrams to model system
d. All of the above are characteristics
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above are characteristics

292. Name of the programming technique which emphasizes breaking large and complex task into successively smaller sections is
a. scrambling
b. sub-programming
c. micro-programming
d. structured programming
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).structured programming

293. A central block associated with structured programming is
a. some form of looping sequence
b. GOTO branching sequence
c. an I/O control sequence
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).some form of looping sequence

294. A desired result of structured programming is
a. less complex solutions
b. sound, well-thought out software
c. increased programmer productivity
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of these

295. At the time of system study, flow of charts are drawn using
a. general symbols
b. specific symbols
c. abbreviated symbols
d. non standard symbols
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).general symbols

296. Managing systems analysis and design, computer programme and systems maintenance activities are called
a. end user services
b. chief information officer
c. information services functions
d. system development managment
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).system development managment

297. PSP process model defines framework activities that are
a. 2
b. 3
c. 4
d. 5
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).5

298. PSP stands for
a. Personal Software Process
b. Pipelined Software Process
c. Personal System Process
d. Personal Side Process
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Personal Software Process

299. In PSP, by using measures and metrics collected, effectiveness and modification of process is determined by
a. development
b. postmortem
c. planning
d. high level design
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).postmortem

300. In PSP, component level design is refined and reviewed by
a. development
b. planning
c. high level design
d. postmortem
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).development