A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Activities and action taken on the data are represented by circle or round-edged rectangles is called _____ .
a. Entities
b. Process
c. Data storage
d. Data flow
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Process

12. OOD languages provide a mechanism where methods performing similar tasks but vary in arguments, and that can be assigned to the same name is called _____ .
a. Classes
b. Object
c. Polymorphism
d. Encapsulation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Polymorphism

13. What computer-based system can have a profound effect on the design that is chosen and also the implementation approach will be applied?
a. Scenario-based elements
b. Class-based elements
c. Behavioural elements
d. Flow-oriented elements
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Behavioural elements

14. The name to diagram that represents the flow of activities described by the use cases and at the same time the captors are involved in UML .
a. State diagram
b. Swim lane diagram
c. Activity diagram
d. Component diagram
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Swim lane diagram

15. From the following select the correct option that is used to display the available option for selection.
a. Check-box
b. Text-box
c. Button
d. Radio-Button
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Radio-Button

16. Which of the level carries out goal, objective, work tasks, work products and other activities of the software process?
a. Performed
b. Incomplete
c. Optimized
d. Quantitatively Managed
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Performed

17. In OOD, the attributes(data variables) and methods( operation on the data) are bundled together is called _______ .
a. Classes
b. Objects
c. Encapsulation
d. Inheritance
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Encapsulation

18. What is the designers may like to have list of all functional and non-functional requirements of GUI that can be taken from user and their existing software solution?
a. User analysis
b. Task analysis
c. GUI requirement gathering
d. GUI design & implementation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).GUI requirement gathering

19. Which classes implements the lower-level business abstractions that required to fully manage the business domain classes?
a. User interface classes
b. Business domain classes
c. Process classes
d. System classes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Process classes

20. Which type of DFD concentrates on the system process and flow of data in the system?
a. Logical DFD
b. Physical DFD
c. Both A & B
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Logical DFD

Page 2 of 39