A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. Which of the following models can be used to represent the architectural design of a piece of software.
a. Dynamic models
b. Functional models
c. Structural models
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

102. Which of the following is not one of the five design class types
a. Business domain classes
b. Entity classes
c. Process classes
d. User interface classes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Entity classes

103. Which design model elements are used to depict a model of information represented from the user's view?
a. Architectural design elements
b. Component-level design elements
c. Data design elements
d. Interface design elements
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Data design elements

104. Which design is analogous to the floor plan of a house?
a. Architectural design
b. Component-level design
c. Data design
d. Interface design
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Architectural design

105. Which design model is analogous to the detailed drawings of the access points and external utilities for a house?
a. Architectural design
b. Component-level design
c. Data design
d. Interface design
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Interface design

106. Which design model is analogous to a set of detailed drawings for each room in a house?
a. Architectural design
b. Component-level design
c. Data design
d. Interface design
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Component-level design

107. Which of these characteristics are true of a data warehouse, but not a typical data base?
a. business level orientation
b. integration
c. nonvolatility
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both b and c

108. An architectural style encompasses which of the following elements?
a. constraints
b. set of components
c. semantic models
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the above

109. To determine the architectural style or combination of styles that best fits the proposed system, requirements engineering is used to uncover
a. algorithmic complexity
b. characteristics and constraints
c. control and data
d. design patterns
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).characteristics and constraints

110. The criteria used to assess the quality of an architectural design should be based on system
a. accessibility
b. control
c. data
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both b and c