A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. During project inception the intent of the of the tasks are to determine
a. basic problem understanding
b. nature of the solution needed
c. people who want a solution
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

82. Three things that make requirements elicitation difficult are problems of
a. scope
b. understanding
c. volatility
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

83. The result of the requirements engineering elaboration task is an analysis model that defines which of the following problem domain(s)?
a. information
b. functional
c. behavioral
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the above

84. The system specification describes the
a. Function, performance and constraints of a computer-based system
b. implementation of each allocated system
c. element software architecture
d. time required for system simulation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Function, performance and constraints of a computer-based system

85. The best way to conduct a requirements validation review is to
a. examine the system model for errors
b. have the customer look over the requirements
c. send them to the design team and see if they have any concerns
d. use a checklist of questions to examine each requirement
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).use a checklist of questions to examine each requirement

86. The use of traceability tables helps to
a. debug programs following the detection of run-time errors
b. determine the performance of algorithm implementations
c. identify, control, and track requirements changes
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).identify, control, and track requirements changes

87. Which of the following is not one of the context-free questions that would be used during project inception?
a. What will be the economic benefit from a good solution?
b. Who is against this project?
c. Who will pay for the work?
d. Who will use the solution?
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Who is against this project?

88. In collaborative requirements gathering, the facilitator
a. cannot be a member of the software team
b. cannot be a customer
c. controls and facilitates the process
d. must be an outsider
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).controls and facilitates the process

89. Which of the following is not one of the requirement classifications used in Quality Function Deployment (QFD)?
a. exciting
b. expected
c. mandatory
d. normal
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).mandatory

90. The work products produced during requirement elicitation will vary depending on the
a. size of the budget
b. size of the product being built
c. software process being used
d. stakeholders needs
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).size of the product being built