A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. Why is Requirements Management Important ? It is due to the changes
a. to the environment
b. in technology
c. in customer’s expectations
d. in all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).in all of the mentioned

72. Which of the following is not a Requirement Management workbench tool ?
a. RTM
b. DOORS
c. Rational Suite
d. RDD 100
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Rational Suite

73. Which of the following is a requirement management activity ?
a. Investigation
b. Design
c. Construction and Test
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

74. What functionality of Requirement Management Tool (RMT) is depicted by the statement: “the tool should be able to automatically detect relations between artifacts. For example information retrieval techniques, monitoring of change history, naming schemas or model transformations.”
a. Automatic Link Detection
b. Documentation Support
c. Graphical Representation
d. Automatic Link Creation and Change
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Automatic Link Detection

75. According to a statistical report: “over 30% of all software projects are cancelled before completion and over 70% of the remainder fail to deliver expected features”. What must be the reason for such a situation ?
a. Poor change management
b. Poor requirements management
c. Poor quality control
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Poor requirements management

76. Which is not a step of Requirement Engineering?
a. Requirements elicitation
b. Requirements analysis
c. Requirements design
d. Requirements documentation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Requirements design

77. The process together the software requirements from Client, Analyze and Document is known as ______ .
a. Requirement engineering process
b. Requirement elicitation process
c. User interface requirements
d. Software system analyst
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Requirement engineering process

78. The interviews, which are held between two persons across the table is ______.
a. Written
b. Non-structured
c. Group
d. One-to-one
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).One-to-one

79. Which of these primary objectives have to be achieved for the requirement model?
a. To describe what the customer requires
b. To establish a basis for the creation of a software design
c. To define a set of requirements that can be validated once the software
d. All mentioned above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All mentioned above

80. Abbreviate the term SRS.
a. Software Requirement Specification
b. Software Refining Solution
c. Software Resource Source
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Software Requirement Specification