A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. Arrange the steps in order to represent the conducting of Wideband Delphi Technique.
i. Conduct a group discussion
ii. Conduct another group discussion
iii. Present experts with a problem
iv. Collect expert opinion anonymously
v. Iterate until consensus is reached
vi. Feedback a summary of result to each expert
a. i, iii, ii, iv, v, vi
b. iii, i, ii, iv, v, vi
c. i, ii, iii, iv, vi, v
d. iii, i, iv, vi, ii, v
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).iii, i, iv, vi, ii, v

52. Which of the following is not a diagram studied in Requirement Analysis ?
a. Use Cases
b. Entity Relationship Diagram
c. State Transition Diagram
d. Activity Diagram
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Activity Diagram

53. How many feasibility studies is conducted in Requirement Analysis ?
a. Two
b. Three
c. Four
d. Five
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Three

54. How many phases are there in Requirement Analysis ?
a. Three
b. Four
c. Five
d. Six
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Five

55. Requirements analysis is critical to the success of a development project.
a. True
b. False
c. Depends upon the size of project
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).True

56. _________ and _________ are the two issues of Requirement Analysis.
a. Performance, Design
b. Stakeholder, Developer
c. Functional, Non-Functional
d. Basic, Advanced
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Stakeholder, Developer

57. The requirements that result from requirements analysis are typically expressed from one of three perspectives or views. What is that perspective or view ?
a. Developer
b. User
c. Non-Functional
d. Physical
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Physical

58. Coad and Yourdon suggested _______ selection characteristics that should be used as an analyst considers each potential object for inclusion in the requirement analysis model.
a. Three
b. Four
c. Five
d. Six
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Six

59. Which of the following property does not correspond to a good Software Requirements Specification (SRS) ?
a. Verifiable
b. Ambiguous
c. Complete
d. Traceable
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Ambiguous

60. Which of the following property of SRS is depicted by the statement : “Conformity to a standard is maintained” ?
a. Correct
b. Complete
c. Consistent
d. Modifiable
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Complete

Page 6 of 11