A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. How is CORE different from IBIS ?
a. Iterative in nature
b. Redundancies are removed
c. It is simple and an easier method to use
d. Consistency problems are addressed in CORE
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Consistency problems are addressed in CORE

42. Which of the following Requirement Elicitation Techniques removes the poor understanding of application domain and lack of common terminology between the users and the analysts ?
a. FODA
b. CORE
c. IBIS
d. Prototyping
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).FODA

43. How many steps are involved in Feature Oriented Domain Analysis (FODA) ?
a. Two
b. Three
c. Four
d. Five
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Three

44. Which one of the following is not an actor in JAD sessions ?
a. User
b. Tester
c. Scribe
d. Sponsor
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Tester

45. What of the following is not an output of a JAD session ?
a. Context Diagrams
b. DFDs
c. ER model
d. UML diagrams
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).UML diagrams

46. How is throwaway prototype different from evolutionary prototype ?
a. It involves successive steps.
b. It involves just one task.
c. The prototype is built with the idea that it will eventually be converted into final system.
d. It has a shorter development time.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).It involves just one task.

47. Keeping the requirements of QFD in mind which of the following is not an example of an Expected Requirement ?
a. Ease of software installation
b. Overalll operational correctness and reliability
c. Specific system functions
d. Quality graphical display
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Specific system functions

48. Which of the following Requirement Elicitation Techniques is applicable to messy, changing and ill-defined problem situations ?
a. Quality Function Deployment (QFD)
b. Prototyping
c. Soft Systems Methodology (SSM)
d. Controlled Requirements Expression (CORE)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Soft Systems Methodology (SSM)

49. Choose the disadvantage of using SSM as an elicitation technique.
a. It incorporates human element into design.
b. SSM is in its infant stage.
c. SSM is suitable for new systems.
d. Standard methodologies like Role Exploration, Issue Resolution and Reorganization support SSM.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).SSM is in its infant stage.

50. Who controls the FAST (Facilitated Application Specification Techniques) meeting ?
a. System Analyst
b. Scribe
c. Facilitator
d. Manager
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Facilitator

Page 5 of 11