A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. What are the types of requirement in Quality Function Deployment(QFD) ?
a. Known, Unknown, Undreamed
b. User, Developer
c. Functional, Non-Functional
d. Normal, Expected, Exciting
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Normal, Expected, Exciting

32. What kind of approach was introduced for elicitation and modelling to give a functional view of the system ?
a. Object Oriented Design (by Booch)
b. Use Cases (by Jacobson)
c. Fusion (by Coleman)
d. Object Modeling Technique (by Rambaugh)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Use Cases (by Jacobson)

33. What are the kinds of actors used in OOSE ?
a. Primary
b. Secondary
c. Ternary
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both a and b

34. Why is Requirements Elicitation a difficult task ?
a. Problem of scope
b. Problem of understanding
c. Problem of volatility
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

35. What requirement gathering method developed at IBM in 1970s is used for managing requirement elicitation ?
a. JAD and Traceablity
b. Traceablity
c. FAST
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b

36. How many Scenarios are there in elicitation activities ?
a. One
b. Two
c. Three
d. Four
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Four

37. Which of the following elicitation techniques is a view-point based method ?
a. FODA
b. QFD
c. CORE
d. IBIS
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).CORE

38. ___________ and ____________ are the two view points discussed in Controlled Requirements Expression (CORE).
a. Functional, Non-Functional
b. User, Developer
c. Known, Unknown
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Functional, Non-Functional

39. What is the major drawback of CORE(Controlled Requirements Expression) ?
a. Requirements are comprehensive
b. NFRs are not given enough importance
c. Role of analyst is passive
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Role of analyst is passive

40. Choose a framework that corresponds to Issue Based Information System (IBIS).
a. Idea -> Question -> Argument
b. Question -> Idea -> Argument
c. Issue -> Position -> Justification
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d). Both b and c

Page 4 of 11