A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Which one of the following is a requirement that fits in a developer’s module ?
a. Availability
b. Testability
c. Usability
d. Flexibility
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Testability

22. “Consider a system where, a heat sensor detects an intrusion and alerts the security company.” What kind of a requirement the system is providing ?
a. Functional
b. Non-Functional
c. Known Requirement
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Functional

23. Which of the following statements explains portability in non-functional requirements?
a. It is a degree to which software running on one platform can easily be converted to run on another platform.
b. It can be enhanced by using languages, OS’ and tools that are universally available and standardized.
c. The ability of the system to behave consistently in a user-acceptable manner when operating within the environment for which the system was intended.
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b

24. Choose the incorrect statement with respect to Non-Functional Requirement(NFR).
a. Product-oriented Approach – Focus on system (or software) quality
b. Process-oriented Approach – Focus on how NFRs can be used in the design process
c. Quantitative Approach – Find measurable scales for the functionality attributes
d. Qualitative Approach – Study various relationships between quality goals
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Quantitative Approach – Find measurable scales for the functionality attributes

25. How many classification schemes have been developed for NFRs(Non-Functional Requirement) ?
a. Two
b. Three
c. Four
d. Five
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Five

26. According to components of FURPS+, which of the following does not belong to S ?
a. Testability
b. Speed Efficiency
c. Serviceability
d. Installability
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Speed Efficiency

27. What are the four dimensions of Dependability ?
a. Usability, Reliability, Security, Flexibility
b. Availability, Reliability, Maintainability, Security
c. Availability, Reliability, Security, Safety
d. Security, Safety, Testability, Usability
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Availability, Reliability, Security, Safety

28. What is the first step of requirement elicitation ?
a. Identifying Stakeholder
b. Listing out Requirements
c. Requirements Gathering
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Identifying Stakeholder

29. Starting from least to most important, choose the order of stakeholder.
i. Managers
ii. Entry level Personnel
iii. Users
iv. Middle level stakeholder
a. i, ii, iv, iii
b. i, ii, iii, iv
c. ii, iv, i, iii
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).ii, iv, i, iii

30. Arrange the tasks involved in requirements elicitation in an appropriate manner.
i. Consolidation
ii. Prioritization
iii. Requirements Gathering
iv. Evaluation
a. iii, i, ii, iv
b. iii, iv, ii, i
c. iii, ii, iv, i
d. ii, iii, iv, i
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).iii, iv, ii, i

Page 3 of 11