A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. Delta requirement stands for
a. The delta version of a system
b. The SRS document prepared in delta from
c. Where specification of desired changes is sent to earlier version of a system
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Where specification of desired changes is sent to earlier version of a system

92. Who are supervisory user
a. They are clients
b. They are the normal users
c. They are employed in a supervisor capacity level usually to manage a group of operational users
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).They are employed in a supervisor capacity level usually to manage a group of operational users

93. Studying in detail the information needs of users and any information system presently used.
a. Systems design
b. Systems analysis
c. Functional requirement
d. User interface, data and process design
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Functional requirement

94. Cost savings and additional profits will exceed the investment required. Select the best it for this statement
a. Technical feasibility
b. Economic feasibility
c. Operational feasibility
d. Organizational feasibility
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Economic feasibility

95. The requirements report includes
a. a list of alternative solutions considered
b. a hierarchy chart showing the top-level modules
c. a data-flow diagram describing the proposed new system
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).a list of alternative solutions considered

96. During what phase, the requirements analysis is performed?
a. system design phase
b. system analysis phase
c. system investigation phase
d. system development phase
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).system analysis phase

97. Which of the following is used when a company goes outside its organization to develop a new system?
a. Project directory
b. Systems flowchart
c. Data flow diagram
d. Request for proposal
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Request for proposal

98. The initiation of a systems investigation may result from
a. an analysis investigation
b. scheduled systems review
c. a manager's formal request
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

99. During the system study, analysts determine manager's information needs by
a. asking questions
b. showing samples of computer reports
c. conducting tours of a nearby computer centre
d. teaching, short course in programming languages
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).asking questions

100. During the system study, flowcharts are drawn using
a. general symbols
b. specific symbols
c. abbreviated symbols
d. non-standard symbols
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).general symbols

Page 10 of 11