A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. The number of function points of a proposed system is calculated as 500. Suppose that the system is planned to be developed in Java and the LOC/FP ratio of Java is 50. Estimate the effort (E) required to complete the project using the effort formula of basic
COCOMO given below:

E = a(KLOC)b

Assume that the values of a and b are 2.5 and 1.0 respectively.
a. 25 person months
b. 75 person months
c. 62.5 person months
d. 72.5 person months
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).62.5 person months

82. In software testing, how the error, fault and failure are related to each other?
a. Error leads to failure but fault is not related to error and failure
b. Fault leads to failure but error is not related to fault and failure
c. Error leads to fault and fault leads to failure
d. Fault leads to error and error leads to failure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Error leads to fault and fault leads to failure

83. Which of the following is not a software process model?
a. Prototyping
b. Iterative
c. Timeboxing
d. Glassboxing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Glassboxing

84. Which one of the following non-functional quality attributes is not highly affected by the architecture of the software ?
a. Performance
b. Reliability
c. Usability
d. Portability
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Usability

85. In CRC based design, a CRC Team consists of :

(a) one or two users representatives
(b) several programmers
(c) project co-ordinators
(d) one or two system analysts
a. (a) and (c)
b. (a), (b), (c) and (d)
c. (a), (c) and (d)
d. (a), (b) and (d)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).(a), (c) and (d)

86. Which one of the following statements is incorrect ?
a. Pareto analysis is a statistical method used for analyzing causes, and is one of the primary tools for quality management.
b. Reliability of a software specifies the probability of failure-free operation of that software for a given time duration.
c. The reliability of a system can also be specified as the Mean Time To Failure (MTTF).
d. In white-box testing, the test cases are decided from the specifications or the requirements.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).In white-box testing, the test cases are decided from the specifications or the requirements.

87. Which one of the following statements, related to the requirements phase in Software
Engineering, is incorrect ?
a. “Requirement validation” is one of the activities in the requirements phase.
b. “Prototyping” is one of the methods for requirement analysis.
c. “Modelling-oriented approach” is one of the methods for specifying the functional specifications.
d. “Function points” is one of the most commonly used size metric for requirements.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).“Modelling-oriented approach” is one of the methods for specifying the functional specifications.

88. KPA in CMM stands for
a. Key Process Area
b. Key Product Area
c. Key Principal Area
d. Key Performance Area
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Key Process Area

89. Which one of the following is not a risk management technique for managing the risk due to unrealistic schedules and budgets?
a. Detailed multi source cost and schedule estimation
b. Design Cost
c. Incremental development
d. Information hiding
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Information hiding

90. ................ of a system is the structure or structures of the system which comprise software elements, the externally visible properties of these elements and the relationship amongst them.
a. Software construction
b. Software evolution
c. Software architecture
d. Software reuse
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Software architecture

Page 9 of 21