A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. Match each software term in List – I to its description in List – II:

List – I                                       List – II
I. Wizards                                  a. Forms that provide structure for a document
II. Templates                             b. A series of commands grouped into a
single command
III. Macro                                    c. A single program that incorporates most
commonly used tools
IV. Integrated Software           d. Step-by-step guides in application software
V. Software Suite                    e. Bundled group of software programs

Codes :
      I    II   III   IV   V
a. d   a   b    c     e
b. b   a   d    c     e
c. d   e   b    a     c
d. e   c   b    a     d
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).d   a   b    c     e

72. The ISO quality assurance standard that applies to software Engineering is
a. ISO 9000 : 2004
b. ISO 9001 : 2000
c. ISO 9002 : 2001
d. ISO 9003 : 2004
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).ISO 9001 : 2000

73. Which of the following are external qualities of a software product ?
a. Maintainability, reusability, portability, efficiency, correctness
b. Correctness, reliability, robustness, efficiency, usability
c. Portability, interoperability, maintainability, reusability
d. Robustness, efficiency, reliability, maintainability, reusability
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Correctness, reliability, robustness, efficiency, usability

74. Which of the following is/are CORRECT statement(s) about version and release ?

I. A version is an instance of a system, which is functionally identical but nonfunctionally distinct from other instances of a system.
II. A version is an instance of a system, which is functionally distinct in some way from other system instances.
III. A release is an instance of a system, which is distributed to users outside of the development team.
IV. A release is an instance of a system, which is functionally identical but onfunctionally distinct from other instances of a system.
a. I and III
b. II and IV
c. I and IV
d. II and III
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).II and III

75. An experimental file server is up 75% of the time and down for 25% of the time due to bugs. How many times does this file server have to be replicated to give an availability of at least 99% ?
a. 2
b. 4
c. 8
d. 16
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).4

76. A server crashes on the average once in 30 days, that is, the Mean Time Between Failures (MTBF) is 30 days. When this happens, it takes 12 hours to reboot it, that is, the Mean Time to Repair (MTTR) is 12 hours. The availability of server with these reliability data values is approximately:
a. 96.3%
b. 97.3%
c. 98.3%
d. 99.3%
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).98.3%

77. Match the software maintenance activities in List-I to its meaning in List-II.

List-I                              List-II
I. Corrective                              (a) Concerned with performing activities to reduce the software complexity
thereby improving program understandability and increasing software
maintainability.
II. Adaptive                    (b) Concerned with fixing errors that are observed when the software is in
use.
III. Perfective                  (c) Concerned with the change in the software that takes place to make
the software adaptable to new environment (both hardware and
software).
IV. Preventive               (d) Concerned with the change in the software that takes place to make the
software adaptable to changing user requirements.

Codes:
       I      II     III    IV
a. (b)   (d)   (c)   (a)
b. (b)   (c)   (d)   (a)
c. (c)   (b)   (d)   (a)
d. (a)   (d)   (b)   (c)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).(b)   (c)   (d)   (a)

78. Match each application/software design concept in List-I to its definition in List-II.

List-I                              List-II

I. Coupling                    (a) Easy to visually inspect the design of the software and understand its purpose.
II. Cohesion                  (b) Easy to add functionality to a software without having to redesign it.
III. Scalable                   (c) Focus of a code upon a single goal.
IV. Readable                (d) Reliance of a code module upon other code modules.

Codes:
       I      II     III    IV
a. (b)   (a)   (d)   (c)
b. (c)   (d)   (a)   (b)
c. (d)   (c)   (b)   (a)
d. (d)   (a)   (c)   (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).(d)   (c)   (b)   (a)

79. Software safety is quality assurance activity that focuses on hazards that
a. affect the reliability of a software component
b. may cause an entire system to fail
c. may result from user input errors
d. prevent profitable marketing of the final product
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).may cause an entire system to fail

80. Which of the following sets represent five stages defined by Capability Maturity
Model (CMM) in increasing order of maturity?
a. Initial, Defined, Repeatable, Managed, Optimized
b. Initial, Repeatable, Defined, Managed, Optimized
c. Initial, Defined, Managed, Repeatable, Optimized
d. Initial, Repeatable, Managed, Defined, Optimized
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Initial, Repeatable, Defined, Managed, Optimized

Page 8 of 21