A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. A software design is highly modular if :
a. cohesion is functional and coupling is data type
b. cohesion is coincidental and coupling is data type
c. cohesion is sequential and coupling is content type
d. cohesion is functional and coupling is stamp type
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).cohesion is functional and coupling is data type

42. Match the following for methods of MIS development:

List – I List – II

(a) Joint Application Design (JAD) (i) Delivers functionality in rapid iteration measured in weeks and needs frequent communication, development, testing and delivery

(b) Computer Aided Software Engg (ii) Reusable applications generally with one specific function. It is closely linked with idea of web services and service oriented architecture.

(c) Agile development (iii) Tools to automate many tasks of SDLC

(d) Component based technology (iv) A group based tool for collecting user requirements and creating system design. Mostly used in analysis and design stages of SDLC

code:
a b c d
a. (i) (iii) (ii) (iv)
b. (iv) (iii) (i) (ii)
c. (iii) (iv) (i) (ii)
d. (iii) (i) (iv) (ii)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).(iv) (iii) (i) (ii)

43. Software testing is
a. the process of establishing that errors are not present
b. the process of establishing confidence that a program does what it is supposed to do
c. the process of executing a program to show that it is working as per specifications
d. the process of executing a program with the intent of finding errors
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).the process of executing a program with the intent of finding errors

44. Assume that a program will experience 200 failures in infinite time. It has now experienced 100 failures. The initial failure intensity was 20 failures/CPU hr. Then the current failure intensity will be
a. 5 failures/CPU hr
b. 10 failures/CPU hr
c. 20 failures/CPU hr
d. 40 failures/CPU hr
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).10 failures/CPU hr

45. Consider a project with the following functional units:
Number of user inputs = 50
Number of user outputs = 40
Number of user inquiries = 35
Number of user files = 06
Number of external interfaces = 04
Assuming all complexity adjustment factors  and  weighing  factors  as average, the function points for the project will be
a. 135
b. 722
c. 675
d. 672
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).672

46. Match the following:

List-I                           List-II

a. Correctness                i.  The extent to which a software tolerates the unexpected problems

b. Accuracy                       ii.  The extent to which a software meets its specifications

c. Robustness                iii. The extent to which a software has specified functions

d. feof()                             iv. Meeting specifications with precision

Codes:

a       b       c       d
a. ii       iv       i       iii
b. i       ii       iii       iv
c. ii       i       iv       iii
d. iv       ii       i       iii
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).ii       iv       i       iii

47. Which one of the following is not a definition of error ?
a. It refers to the discrepancy between a computed, observed or measured value and the true, specified or theoretically correct value
b. It refers to the actual output of software and the correct output
c. It refers to a condition that causes a system to fail
d. It refers to human action that results in software containing a defect or fault
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).It refers to a condition that causes a system to fail

48. Which one of the following is not a key process area in CMM level 5 ?
a. Defect prevention
b. Process change management
c. Software product engineering
d. Technology change management
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Software product engineering

49. If S1 is total number of modules defined in the program architecture, S3 is the number of modules whose correct function depends on prior processing then the number of modules not dependent on prior processing is:
a. 1 + S3/S1
b. 1 - S3/S1
c. 1 + S1/S3
d. 1 - S1/S3
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).1 - S3/S1

50. The ................ model is preferred for software development when the requirements are not clear.
a. Rapid Application Development
b. Rational Unified Process
c. Evolutionary Model
d. Waterfall Model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Evolutionary Model

Page 5 of 21