A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. In which testing strategy requirements established during requirements analysis are validated against developed software?
a. Validation testing
b. Integration testing
c. Regression testing
d. System testing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Validation testing

32. Which process model is also called as classic life cycle model?
a. Waterfall model
b. RAD model
c. Prototyping  model
d. Incremental model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Waterfall model

33. Cohesion is an extension of :
a. Abstraction concept
b. Refinement concept
c. Information hiding concept
d. Modularity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Information hiding concept

34. Which one from the following is highly associated activity of project planning?
a. Keep track of the project
b. Compare actual and planned progress and costs
c. Identify the activities, milestones and deliverables produced by a project
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Identify the activities, milestones and deliverables produced by a project

35. Module design is used to maximize cohesion and minimize coupling. Which of the following is the key to implement this rule?
a. Inheritance
b. Polymorphism
c. Encapsulation
d. Abstraction
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Encapsulation

36. Verification :
a. refers to the set of activities that ensure that software correctly implements a specific function
b. gives answer to the question - Are we building the product right ?
c. requires execution of software
d. both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both a and b

37. Which design metric is used to measure the compactness of the program in terms of lines of code?
a. Consistency
b. Conciseness
c. Efficiency
d. Accuracy
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Conciseness

38. Requirements prioritization and negotiation belongs to :
a. Requirements validation
b. Requirements elicitation
c. Feasibility study
d. Requirements reviews
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Requirements elicitation

39. Adaptive maintenance is a maintenance which ___________.
a. correct errors that were not discovered till testing phase
b. is carried out to port the existing software to a new environment
c. improves the system performance
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).is carried out to port the existing software to a new environment

40. A Design concept Refinement is a :
a. Top-down approach
b. Complementary of Abstraction concept
c. Process of elaboration
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

Page 4 of 21