A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. _______ are applied throughout the software process.
a. Framework activities
b. Umbrella activities
c. Planning activities
d. Construction activities
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Umbrella activities

22. What is true about UML stereotypes ?
a. Stereotype is used for extending the UML language
b. Stereotyped class must be abstract
c. The stereotype indicates that the UML element cannot be changed
d. UML profiles can be stereotyped for backward compatibility
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).UML profiles can be stereotyped for backward compatibility

23. Which one of the following is not a source code metric?
a. Halstead metric
b. Function point metric
c. Complexity metric
d. Length metric
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Halstead metric

24. To compute function points (FP), the following relationship is used FP = Count - total x (0.65 + 0.01 x  ∑(Fi))where Fi (i = 1 to n) are value adjustment factors (VAF) based on n questions. The value of n is
a. 12
b. 14
c. 16
d. 18
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).18

25. Assume that the software team defines a project risk with 80% probability of occurrence of risk in the following manner:

Only 70 percent of the software components scheduled for reuse will be integrated into the application arid the remaining functionality will have to be custom developed: If 60 reusable components were planned with average component size as ' 100 LOC and software engineering cost for each LOC as $ 14, then the risk exposure would be
a. $ 25,200
b. $ 20,160
c. $ 17,640
d. $ 15,120
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).$ 15,120

26. Maximum possible value of reliability is
a. 100
b. 10
c. 1
d. 0
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).1

27. 'FAN IN' of a component A is defined as
a. Count of the number of components that can call, or pass control, to a component A
b. Number of components related to component A
c. Number of components dependent on component A
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Count of the number of components that can call, or pass control, to a component A

28. Temporal cohesion means
a. Coincidental cohesion
b. Cohesion between temporary variables
c. Cohesion between local variables
d. Cohesion with respect to time
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Coincidental cohesion

29. Match the following:

a. Good quality              i. Program does  not fail for a
                                               specified time in a given
                                               environment'
b. Correctness              ii. Meets the functional
                                               requirements
c. Predictable                iii. Meets both functional and
                                              non-functional requirements ,
d. Reliable                    iv.  Process is under statistical 
                                              control
 
Codes 
a   b   c  d
a. iii     ii      iv     i 
b. ii      iii     iv      i
c. i     ii     iv     iii
d. i      ii     iii      iv
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).ii      iii     iv      i

30. Match the following 

List - I List - II

(a) Size-oriented metric (i) uses number of external interfaces as one of the measurement parameters

(b) Function-oriented metrics (ii) originally designed to be applied to business information system

(c) Extended Function Point Metrics (iii) derived by normalizing quality and/ or productivity measures by considering the size of the software.

(d) Function Point (iv) uses algorithm characteristics as of the measurement parameter

code:
(a)  (b)  (c)  (d)
a. (iii)  (iv)  (i)   (ii)
b. (ii)  (i)  (iv)   (iii)
c. (iv)  (ii)  (iii)   (i)
d. (iii)  (i)  (iv)   (ii)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).(iii)  (i)  (iv)   (ii)

Page 3 of 21