A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

231. Which of the following testing techniques ensures that the software product runs correctly after the changes during maintenance?
a. Path Testing
b. Integration Testing
c. Unit Testing
d. Regression Testing
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Regression Testing

232. Which of the following statements about ERP system is true?
a. Most ERP software implementations fully achieve seamless integration.
b. ERP software packages are themselves combinations of seperate applications for manufacturing, materials, resource planning, general ledger, human resources, procurement and order entry.
c. Integration of ERP systems can be achieved in only one way.
d. An ERP package implemented uniformly throughout an enterprise is likely to contain very flexible connections to allow charges and software variations.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).ERP software packages are themselves combinations of seperate applications for manufacturing, materials, resource planning, general ledger, human resources, procurement and order entry.

233. Statistical software quality assurance in software engineering involves ................
a. using sampling in place of exhaustive testing of software.
b. surveying customers to find out their opinions about product quality.
c. tracing each defect to its underlying cause, isolating the vital few causes, and moving to correct them.
d. tracing each defect to its underlying causes, and using the Pareto principle to correct each problem found.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).tracing each defect to its underlying cause, isolating the vital few causes, and moving to correct them.

234. Which of the following statements is/are FALSE with respect to software testing?

S1 : White-box tests are based on specifications; better at telling whether program meets specification, better at finding errors of ommission.
S2 : Black-box tests are based on code; better for finding crashes, out of bounds errors, file not closed errors.
S3 : Alpha testing is conducted at the developer’s site by a team of highly skilled testers for software that is developed as a product to be used by many customers.
a. Only S1 and S2 are FALSE.
b. Only S1 and S3 are FALSE.
c. Only S2 and S3 are FALSE.
d. All of S1, S2, and S3 are FALSE.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Only S1 and S2 are FALSE.

235. A signal processor software is expected to operate for 91.25 days after repair, and the mean software repair time is expected to be 5 minutes. Then, the availability of the software is :
a. 96.9862%
b. 97.9862%
c. 98.9962%
d. 99.9962%
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).99.9962%

236. Consider the method mcq ( ).

If
M1 = Number of tests to exhaustively test mcq ( );
M2 = Minimum number of tests to achieve full statement coverage for mcq ( ); and
M3 = Minimum number of tests to achieve full branch coverage for mcq ( );
then (M1, M2, M3) = ....................
int mcq (boolean a, boolean b, boolean c, boolean d)
{
int ans=1;
if (a) {ans = 2;}
else if (b) {ans = 3;}
else if (c) {
if (d) {ans=4;}
}
return ans ;
}
a. (16, 3, 5)
b. (8, 5, 3)
c. (8, 3, 5)
d. (16, 4, 4)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).(16, 3, 5)

237. A simple stand - alone software utility is to be developed in ’C’ programming by a team of software experts for a computer running Linux and the overall size of this software is estimated to be 20,000 lines of code. Considering (a, b) = (2.4, 1.05) as multiplicative and exponention factor for the basic COCOMO effort estimation equation and (c, d)=(2.5, 0.38) as multiplicative and exponention factor for the basic COCOMO development time estimation equation, approximately how long does the software project take to complete?
a. 10.52 months
b. 11.52 months
c. 12.52 months
d. 14.52 months
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).11.52 months

238. In Software Configuration Management (SCM), which of the following is a use-case supported by standard version control systems?

(a) Managing several versions or releases of a software
(b) Filing bug reports and tracking their progress
(c) Allowing team members to work in parallel
(d) Identifying when and where a regression occurred
a. Only (a), (c), and (d)
b. Only (a), (b), and (c)
c. Only (a), (b), and (d)
d. Only (b), (c), and (d)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Only (a), (c), and (d)