A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

221. Match the 5 CMM Maturity levels/CMMI staged representations in List- I with their characterizations in List-II:

List - I
(a) Initial
(b) Repeatable
(c) Defined
(d) Managed
(e) Optimizing

List - II
(i) Processes are improved quantitatively and continually.
(ii) The plan for a project comes from a template for plans.
(iii) The plan uses processes that can be measured quantitatively.
(iv) There may not exist a plan or it may be abandoned.
(v) There’s a plan and people stick to it.

Code:
(a) (b) (c) (d) (e)
a. (iv) (v) (i) (iii) (ii)
b. (i) (ii) (iv) (v) (iii)
c. (v) (iv) (ii) (iii) (i)
d. (iv) (v) (ii) (iii) (i)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).(iv) (v) (ii) (iii) (i)

222. Coupling is a measure of the strength of the interconnections between software modules. Which of the following are correct statements with respect to module coupling?

P: Common coupling occurs when one module controls the flow of another module by passing it information on what to do.
Q: In data coupling, the complete data structure is passed from one module to another through parameters.
R: Stamp coupling occurs when modules share a composite data structure and use only parts of it.
a. P and Q only
b. P and R only
c. Q and R only
d. All of P, Q and R
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Q and R only

223. A software design pattern often used to restrict access to an object is:
a. adapter
b. decorator
c. delegation
d. proxy
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).proxy

224. Reasons to re-engineer a software include :

P: Allow legacy software to quickly adapt to the changing requirements
Q: Upgrade to newer technologies/platforms/paradigm (for example, object-oriented)
R: Improve software maintainability
S: Allow change in the functionality and architecture of the software
a. P, R and S only
b. P and R only
c. P, Q and S only
d. P, Q and R only
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).P, Q and R only

225. Which of the following is not a key strategy followed by the clean room approach to software development?
a. Formal specification
b. Dynamic verification
c. Incremental development
d. Statistical testing of the system
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Dynamic verification

226. Which of the following statements is/are True?

P: Refactoring is the process of changing a software system in such a way that it does not alter the external behaviour of the code yet improves the internal architecture.
Q: An example of refactoring is adding new features to satisfy a customer requirement discovered after a project is shipped.
a. P only
b. Q only
c. Both P and Q
d. Neither P nor Q
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).P only

227. Software does not wear-out in the traditional sense of the term, but software does tend to deteriorate as it evolves, because
a. Software suffers from exposure to hostile environments.
b. Defects are more likely to arise after software has been used often.
c. Multiple change requests introduce errors in component interactions.
d. Software spare parts become harder to order.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Multiple change requests introduce errors in component interactions.

228. Software re-engineering is concerned with:
a. Re-constructing the original source code from the existing machine (low - level) code program and modifying it to make it more user - friendly.
b. Scrapping the source code of a software and re-writing it entirely from scratch.
c. Re-organising and modifying existing software systems to make them more maintainable.
d. Translating source code of an existing software to a new machine (low - level) language.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Re-organising and modifying existing software systems to make them more maintainable.

229. Which of the following is not a key issue stressed by an agile philosophy of software engineering?
a. The importance of self-organizing teams as well as communication and collaboration between team members and customers.
b. Recognition that change represents opportunity.
c. Emphasis on rapid delivery of software that satisfies the customer.
d. Having a separate testing phase after a build phase.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Having a separate testing phase after a build phase.

230. What is the normal order of activities in which traditional software testing is organized?

(a) Integration Testing
(b) System Testing
(c) Unit Testing
(d) Validation Testing
a. (c), (a), (b), (d)
b. (c), (a), (d), (b)
c. (d), (c), (b), (a)
d. (b), (d), (a), (c)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).(c), (a), (d), (b)