A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

211. Match each UML diagram in List I to its appropriate description in List II
List I List II
(a) State Diagram (i) Describes how the external entities
(people, devices) can interact with
the system
(b) Use-Case Diagram (ii) Used to describe the static or
structural view of a system
(c) Class Diagram (iii) Used to show the flow of a business
process, the steps of a use-case or
the logic of an object behaviour
(d) Activity Diagram (iv) Used to describe the dynamic behaviour
of objects and could also be used to describe
the entire system behaviour
a. (a)-(i); (b)-(iv); (c)-(ii); (d)-(iii)
b. (a)-(iv); (b)-(ii); (c)-(i); (d)-(iii)
c. (a)-(i); (b)-(iv); (c)-(iii); (d)-(ii)
d. (a)-(iv); (b)-(i); (c)-(ii); (d)-(iii)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).(a)-(iv); (b)-(i); (c)-(ii); (d)-(iii)

212. Which of the following statements is/are false?

P: The clean-room strategy to software engineering is based on the incremental software process model.
Q: The clean-room strategy to software engineering is one of the ways to overcome “unconscious” copying of copyrighted code.
a. P only
b. Q only
c. Both P and Q
d. Neither P nor Q
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Neither P nor Q

213. A legacy software system has 940 modules. The latest release required that 90 of these modules be changed. In addition, 40 new modules were added and 12 old modules were removed. Compute the software maturity index for the system.
a. 0.849
b. 0.524
c. 0.725
d. 0.923
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).0.849

214. Which of the following statements is/are true?

P: Software Reengineering is preferable for software products having high failure rates, having poor design and/or having poor code structure.
Q: Software Reverse Engineering is the process of analyzing software with the objective of recovering its design and requirement specification.
a. P only
b. Q only
c. Both P and Q
d. Neither P nor Q
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Both P and Q

215. Which of the following is not one of the principles of agile software development method?
a. Customer involvement
b. Embrace change
c. Incremental delivery
d. Following the plan
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Following the plan

216. Software coupling involves dependencies among pieces of software called modules. Which of the following are correct statements with respect to module coupling?

P: Common coupling occurs when two modules share the same global data.
Q: Control coupling occurs when modules share a composite data structure and use only parts of it.
R: Content coupling occurs when one module modifies or relies on the internal working of another module.

Choose the correct answer from the code given below:
a. P and Q only
b. P and R only
c. Q and R only
d. All of P, Q and R
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).P and R only

217. Assume the following regarding the development of a software system P:

- Estimated lines of code of P: 33, 480 LOC
- Average productivity for P: 620 LOC per person-month
- Number of software developers: 6
- Average salary of a software developer: Rs. 50,000 per month

If E, D and C are the estimated development effort (in person-months), estimated development time (in months), and estimated development cost (in Rs Lac) respectively, then (E, D, C) = ...............
a. (48, 8, 24)
b. (54, 9, 27)
c. (60, 10, 30)
d. (42, 7, 21)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).(54, 9, 27)

218. Match the following in Software Engineering:

List - I
(a) Product Complexity
(b) Structured System Analysis
(c) Coupling and Cohesion
(d) Symbolic Execution

List - II
(i) Software Requirements Definition
(ii) Software Design
(iii) Validation Technique
(iv) Software Cost Estimation
Code:
(a) (b) (c) (d)
a. (ii) (iii) (iv) (i)
b. (iii) (i) (iv) (ii)
c. (iv) (i) (ii) (iii)
d. (iii) (iv) (i) (ii)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).(iv) (i) (ii) (iii)

219. Which one of the following is not typically provided by Source Code Management Software?
a. Synchronisation
b. Versioning and Revision history
c. Syntax highlighting
d. Project forking
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Syntax highlighting

220. A software system crashed 20 times in the year 2017 and for each crash, it took 2 minutes to restart. Approximately, what was the software availability in that year?
a. 96.9924%
b. 97.9924%
c. 98.9924%
d. 99.9924%
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).99.9924%