A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

191. Sliding window concept of software project management is:
a. Preparation of comprehensible plan
b. Preparation of the various stages of development
c. Ad-hoc planning
d. Requirement analysis
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Preparation of the various stages of development

192. A black hole in a DFD is a:
a. A data store with no inbound flows
b. A data store with only in bound flows
c. A data store with more than one in bound flow
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).A data store with only in bound flows

193. The capability maturity model (err) defines 5 levels:

(a) Level 1         (i) Managed
(b) Level 2         (ii) Defined
(c) Level 3         (iii) Repeatable
(d) Level 4         (iv) Initial
(e) Level 5         (v) Optimized

correct matching is:
   a     b    c     d     e
a. (i)   (ii)  (iii)  (iv)  (v)
b. (iv) (iii)  (ii)   (i)   (v)
c. (v)  (i)  (iii)   (ii)  (iv)
d. (v)  (ii)  (i)   (iii)  (iv)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).(iv) (iii)  (ii)   (i)   (v)

194. Which one of the following is not a software process model ?
a. Linear sequential model
b. Prototyping model
c. The spiral model
d. COCOMO model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).COCOMO model

195. System Development Life-cycle has following stages:

(I) Requirement analysis        (II) Coding
(III) Design                    (IV) Testing

Which option describes the correct sequence of stages?
a. III, I, IV, II
b. II, III, I, IV
c. I, III, IV, II
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).None of the above

196. Which one is measure of software complexity ?
a. Number of lines of code (LOC)
b. Number of man years
c. Number of function points (FP)
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Number of lines of code (LOC)

197. Which type of coupling is least preferred ?
a. Content coupling
b. Data coupling
c. Control coupling
d. Common coupling
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Content coupling

198. The main objective of designing various modules of a software system is:
a. To decrease the cohesion and to increase the coupling
b. To increase the cohesion and to decrease the coupling
c. To increase the coupling only
d. To increase the cohesion only
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).To increase the cohesion and to decrease the coupling

199. Three essential components of a software project plan are:
a. Team structure, Quality assurance plans, Cost estimation
b. Cost estimation, Time estimation, Quality assurance plan
c. Cost estimation, Time estimation, Personnel estimation
d. Cost estimation, Personnel estimation, Team structure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Cost estimation, Time estimation, Quality assurance plan

200. Reliability of software is dependent on:
a. Number of errors present in software
b. Documentation
c. Testing suties
d. Development Processes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Number of errors present in software