A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Function points can be calculated by
a. UFP * CAF
b. UFP * FAC
c. UFP * Cost
d. UFP * Productivity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).UFP * CAF

12. Match the following

a. data  coupling i. module A and module B have shared  data

b. stamp coupling ii. dependency between modules is based on the fact they communicate by only
passing of data

c. common coupling iii. when complete structure is passed from one module to another

d. content  coupling iv. when the control is passed from one module to the middle of another

codes: 
a b c d
a. iii  ii  i  iv
b. ii  iii  i  iv
c. ii  iii  iv  i
d. iii  ii  iv  i
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).ii  iii  i  iv

13. A process which defines a series of tasks that have the following four primary objectives is known as
 
1. to identify all items that collectively define the software configuration.
 
2. to manage changes to one or more of these items.
 
3. to facilitate the construction of different versions of an application.
 
4. to ensure that software quality IS maintained as the configuration evolves over time
a. Software Quality management process
b. Software Configuration  Management Process
c. Software Version Management Process
d. Software Change management Process
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Software Configuration  Management Process

14. One weakness of boundary value analysis and equivalence partitioning is
a. they are not effective
b. they do not explore combinations of input circumstances
c. they explore combinations of input circumstances
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).they do not explore combinations of input circumstances

15. Which once of the following is not a software myth?
a. Once we write the program and get it to work, our job is done
b. Project requirements continually change, but change can be easily accommodated because software is flexible
c. If we get behind schedule, we can add more programmers and catch up
d. If an organization does not understand how to control software projects internally, it will invariably struggle when it outsources software projects
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).If an organization does not understand how to control software projects internally, it will invariably struggle when it outsources software projects

16. Match the following with respect to relationship between objects and classes :
 
a.       state  diagram i.  useful for both abstract modeling and for designing actual programme

b.      object diagram ii. describes object classes

c.       class  diagram iii. useful for documenting test cases

d.      instance diagram iv. describing the behavior of a single class of objects

codes: 
a b c d
a. iv i ii iii
b. ii iii iv i
c. iii iv ii i
d. ii iv i iii
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).iii iv ii i

17. Match the following style rules for re-usability

a. Keep methods coherent i. Write a method to get the last element of a list

b. Keep methods small ii. Maintain structure possible parallel when

c. Keep methods consistent iii. Breaking a method into smaller parts

d. Provide uniform coverage iv performs a single function or a group of closely related functions.

codes: 
a b c d
a. iv iii ii i
b. ii i iv iii
c. iii iv ii i
d. ii iii iv i
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).iv iii ii i

18. The software _______ of a program or a computing system is the structure or structures of the system, which comprise software components, the externally visible properties of those components, and the relationships among them.
a. Design
b. Architecture
c. Process
d. Requirement
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Architecture

19. Requirement Development, Organizational Process Focus, Organizational Training, Risk Management and Integrated Supplier Management are process areas required to achieve maturity level
a. Performed
b. Managed
c. Defined
d. Optimized
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Defined

20. Which one of the following set of attributes should not be encompassed by effective software metrics?
a. Simple and computable
b. Consistent and objective
c. Consistent in the use of units and dimensions
d. Programming language dependent
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Programming language dependent

Page 2 of 21