A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

181. ‘Abstraction’ is......................step of Attribute in a software design.
a. First
b. Final
c. Last
d. Middle
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).First

182. In software project planning, work Breakdown structure must be .................
a. A graph
b. A tree
c. A Euler’s graph
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).A tree

183. In Software Metrics, McCABE’s cyclomatic number is given by following formula:
a. c=e-n+2p
b. c=e-n-2p
c. c=e+n+2p
d. c=e-n*2p
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).c=e-n+2p

184. In a good software design, ................ coupling is desirable between modules.
a. Highest
b. Lowest
c. Internal
d. External
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Lowest

185. System study yields the following:
a. Requirement specifications
b. Prevailing process description
c. Data source identification
d. All the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All the above

186. The COCOMO model is used for ..................
a. software design
b. software cost estimation
c. software cost approximation
d. software analysis
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).software cost estimation

187. The testing of software against SRS is called:
a. Acceptance testing
b. Integration testing
c. Regression testing
d. Series testing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Acceptance testing

188. The lower degree of cohesion is:
a. logical cohesion
b. coincidental cohesion
c. procedural cohesion
d. communicational cohesion
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).coincidental cohesion

189. The reliability of the software is directly dependent upon:
a. Quality of the design
b. Programmer’s experience
c. Number of error
d. Set of user requirements
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Number of error

190. Successive layer of design in software using bottom-up design is called:
a. Layer of Refinement
b. Layer of Construction
c. Layer of abstraction
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Layer of abstraction