A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

171. Difference between flow-chart and data-flow diagram is:
a. there is no difference
b. usage in high level design and low level design
c. control flow and data flow
d. used in application programs and system programs
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).control flow and data flow

172. Match the following:

(a) Unit test                   (i) Requirements
(b) System test             (ii) Design
(c) Validation test         (iii) Code
(d) Integration test       (iv) System Engineering

Which of the following is true?
         (a)     (b)      (c)    (d)
a. (ii)     (iii)      (iv)    (i)
b. (i)      (ii)       (iv)   (iii)
c. (iii)    (iv)      (i)     (ii)
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).None of the above

173. Problems with waterfall model are:

1.    Real projects rarely follow this model proposes
2.    It is often difficult for the customer
3.    Working model is available only in the end
4.    Developers are delayed unnecessarily
a. 1 and 4 only
b. 2 and 3 only
c. 1, 2 and 3 only
d. 1, 2, 3 and 4
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).1, 2, 3 and 4

174. Which one of the following is a object-oriented approaches:
a. The Booch method
b. The Rumbaugh method
c. The Coad and Yomdon method
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

175. Which possibility among the following is invalid in case of a Data Flow Diagram ?
a. A process having in-bound data flows more than out-bound data flows
b. A data flow between two processes
c. A data flow between two data stores
d. A data store having more than one in-bound data flows
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).A data flow between two data stores

176. Which of the following tools is not required during system analysis phase of system development life cycle?
a. Case tool
b. RAD tool
c. Reverse engineering
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Reverse engineering

177. Software Cost Performance index (CPI) is given by:

(Where:   BCWP stands for Budgeted Cost of Work Performed
BCWS stands for Budget Cost of Work Scheduled
ACWP stands for Actual Cost of Work Performed)
a. BCWP/ACWP
b. BCWP−ACWP
c. BCWP−BCWS
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).BCWP/ACWP

178. Software Risk estimation involves following two tasks:
a. risk magnitude and risk impact
b. risk probability and risk impact
c. risk maintenance and risk impact
d. risk development and risk impact
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).risk probability and risk impact

179. In a object oriented software design, ‘Inheritance’ is a kind of...................
a. relationship
b. module
c. testing
d. optimization
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).relationship

180. Reliability of software is directly dependent on:
a. quality of the design
b. number of errors present
c. software engineer’s experience
d. user requirement
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).number of errors present