A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

161. In software development, value adjustment factors include the following among others:
a. the criticality of the performance and reusability of the code.
b. number of lines of code in the software.
c. number of technical manpower and hardware costs.
d. time period available and the level of user friendliness.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).the criticality of the performance and reusability of the code.

162. While designing the user interface, one should:
a. use as many short cuts as possible.
b. use as many defaults as possible.
c. use as many visual layouts as possible.
d. reduce the demand on short-term memory.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).reduce the demand on short-term memory.

163. In software cost estimation, base estimation is related to:
a. cost of similar projects already completed.
b. cost of the base model of the present project.
c. cost of the project with the base minimum profit.
d. cost of the project under ideal situations.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).cost of similar projects already completed.

164. In clean room software engineering:
a. only eco-friendly hardware is used.
b. only hired facilities are used for development.
c. correctness of the code is verified before testing.
d. implementation is done only after ensuring correctness.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).implementation is done only after ensuring correctness.

165. A major defect in water fall model in software development is that:
a. the documentation is difficult
b. a blunder at any stage can be disastrous
c. a trial version is available only at the end of the project
d. the maintenance of the software is difficult
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).a trial version is available only at the end of the project

166. Function point metric of a software also depends on the:
a. number of function needed
b. number of final users of the software
c. number of external inputs and outputs
d. time required for one set of output from a set of input data
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).number of external inputs and outputs

167. An error message produced by an interactive system should have:
a. always the error code
b. the list of mistakes done by the user displayed
c. a non-judgemental approach
d. the past records of the occurrence of the same mistake
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).the list of mistakes done by the user displayed

168. System development cost estimation with use-cases is problematic because:
a. of paucity of examples
b. the data can be totally incorrect
c. the expertise and resource available are not used
d. the problem is being over simplified
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).the data can be totally incorrect

169. The approach to software testing is to design test cases to:
a. break the software
b. understand the software
c. analyze the design of sub processes in the software
d. analyze the output of the software
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).break the software

170. Which of the following combination is preferred with respect to cohesion and coupling?
a. low and low
b. low and high
c. high and low
d. high and high
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).high and low