A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

151. Black Box testing is done
a. to show that s/w is operational at its interfaces i.e. input and output.
b. to examine internal details of code.
c. at client side.
d. none of above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).to show that s/w is operational at its interfaces i.e. input and output.

152. Capability Maturity Model is meant for:
a. Product
b. Process
c. Product and Process
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Process

153. In the light of software engineering software consists of:
a. Programs
b. Data
c. Documentation
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

154. Which one of the following ISO standard is used for software process?
a. ISO 9000
b. ISO 9001
c. ISO 9003
d. ISO 9000-3
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).ISO 9000-3

155. Which of the following is used for test data generation?
a. White box
b. Black box
c. Boundary-value analysis
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Boundary-value analysis

156. Reverse engineering is the process which deals with:
a. Size measurement
b. Cost measurement
c. Design recovery
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Design recovery

157. Software Quality Assurance(SQA) encompasses:
a. verification
b. validation
c. both verification and validation
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).both verification and validation

158. Which level is called as “defined” in capability maturity model?
a. level 0
b. level 3
c. level 4
d. level 1
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).level 3

159. COCOMO model is used for:
a. product quality estimation
b. product complexity estimation
c. product cost estimation
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).product cost estimation

160. Water fall model for software development is:
a. a top down approach
b. a bottom up approach
c. a sequential approach
d. a consequential approach
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).a sequential approach