A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

141. The system specification is the first deliverable in the computer system engineering process which does not include
a. Functional Description
b. Cost
c. Schedule
d. Technical Analysis
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Functional Description

142. The COCOMO model was introduced in the book title “Software Engineering Economics” authored by
a. Abraham Silberschatz
b. Barry Boehm
c. C.J. Date
d. D.E. Knuth
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Barry Boehm

143. The Warnier diagram enables analyst
a. to represent information hierarchy in a compact manner
b. to further identify requirement
c. to estimate the total cost involved
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).to represent information hierarchy in a compact manner

144. Software engineering primarily aims on
a. reliable software
b. cost effective software
c. reliable and cost effective software
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).reliable and cost effective software

145. Top-down design does not require
a. step-wise refinement
b. loop invariants
c. flow charting
d. modularity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).loop invariants

146. Which model is simplest model in Software Development?
a. Waterfall model
b. Prototyping
c. Iterative
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Waterfall model

147. Design phase will usually be
a. top-down
b. bottom-up
c. random
d. centre fringing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).top-down

148. Software Engineering is a discipline that integrates ………….. for the development of computer software.
a. Process
b. Methods
c. Tools
d. All
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All

149. Any error whose cause cannot be identified anywhere within the software system is called …………..
a. Internal error
b. External error
c. Inherent error
d. Logic error
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).External error

150. Recorded software attributes can be used in the following endeavours :

(i) Cost and schedule estimates.
(ii) Software product reliability predictions.
(iii) Managing the development process.
(iv) No where
a. (i) (ii) (iv)
b. (ii) (iii) (iv)
c. (i) (ii) (iii)
d. (i) (ii) (iii) (iv)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).(i) (ii) (iii)