A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

131. Which of the following is false concerning Enterprise Resource Planning (ERP)?
a. It attempts to automate and integrate the majority of business processes.
b. It shares common data and practices across the enterprise.
c. It is inexpensive to implement.
d. It provides and access information in a real-time environment.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).It is inexpensive to implement.

132. Which one of the items listed below is not one of the software engineering layers ?
a. Process
b. Manufacturing
c. Method
d. Tools
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Manufacturing

133. What is the first stage in program development ?
a. Specification and design
b. System Analysis
c. Testing
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).System Analysis

134. By means of a data flow diagram, the analyst can detect
a. Task duplication
b. Unnecessary delays
c. Task overlapping
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

135. Which of these are the 5 generic software engineering framework activities ?
a. Communication, planning, modelling, construction, deployment
b. Communication, risk management, measurement, production, reviewing
c. Analysis, designing, programming, Debugging, maintenance
d. Analysis, planning, designing, programming, testing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Communication, planning, modelling, construction, deployment

136. Many causes of the software crisis can be traced to mythology based on
a. Management Myths
b. Customer Myths
c. Practitioner Myths
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

137. “Black” refers in the “Black-box” testing means
a. Characters of the movie “Black”
b. I – O is hidden
c. Design is hidden
d. Users are hidden
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Design is hidden

138. In generalisation, the differences between members of an entity is
a. maximized
b. minimized
c. both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).maximized

139. Prototyping is used to
a. test the software as an end product
b. expand design details
c. refine and establish requirements gathering
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).refine and establish requirements gathering

140. Which one of these are not software maintenance activity?
a. Error correction
b. Adaptation
c. Implementation of Enhancement
d. Establishing scope
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Establishing scope