A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

121. Are we building the right product ?
This statement refers to
a. Verification
b. Validation
c. Testing
d. Software quality assurance
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Validation

122. Which diagram provides a formal graphic notation for modelling objects, classes and their relationships to one another ?
a. Object diagram
b. Class diagram
c. Instance diagram
d. Analysis diagram
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Object diagram

123. The amount of uncertainty in a system of symbol is called
a. Bandwidth
b. Entropy
c. Loss
d. Quantum
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Entropy

124. For a data entry project for office staff who have never used computers before (user interface and user-friendliness are extremely important), one will use
a. Spiral model
b. Component based model
c. Prototyping
d. Waterfall model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Prototyping

125. An SRS
a. establishes the basis for agreement between client and the supplier.
b. provides a reference for validation of the final product.
c. is a prerequisite to high quality software.
d. all of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the above.

126. Emergency fixes known as patches are result of
a. adaptive maintenance
b. perfective maintenance
c. corrective maintenance
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).corrective maintenance

127. Design recovery from source code is done during
a. reverse engineering
b. re-engineering
c. reuse
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the above

128. Following is used to demonstrate that the new release of software still performs the old one did by rerunning the old tests :
a. Functional testing
b. Path testing
c. Stress testing
d. Regression testing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Regression testing

129. Software risk estimation involves following two tasks :
a. Risk magnitude and risk impact
b. Risk probability and risk impact
c. Risk maintenance and risk impact
d. Risk development and risk impact
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Risk probability and risk impact

130. Enterprise Resource Planning (ERP)
a. has existed for over a decade.
b. does not integrate well with the functional areas other than operations.
c. is inexpensive to implement.
d. automate and integrates the majority of business processes.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).automate and integrates the majority of business processes.