A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

111. The following three golden rules:

(i) Place the user in control
(ii) Reduce the user’s memory load
(iii) Make the interface consistent are for
a. User satisfaction
b. Good interface design
c. Saving system’s resources
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Good interface design

112. Software safety is a ................... activity that focuses on the identification and assessment of potential hazards that may affect software negatively and cause an entire system to fail.
a. Risk mitigation, monitoring and management
b. Software quality assurance
c. Software cost estimation
d. Defect removal efficiency
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Software quality assurance

113. Main aim of software engineering is to produce
a. program
b. software
c. within budget
d. software within budget in the given schedule
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).software within budget in the given schedule

114. Key process areas of CMM level 4 are also classified by a process which is
a. CMM level 2
b. CMM level 3
c. CMM level 5
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).CMM level 5

115. Validation means
a. are we building the product right
b. are we building the right product
c. verification of fields
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).are we building the right product

116. If a process is under statistical control, then it is
a. Maintainable
b. Measurable
c. Predictable
d. Verifiable
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Predictable

117. In a function oriented design, we
a. minimize cohesion and maximize coupling
b. maximize cohesion and minimize coupling
c. maximize cohesion and maximize coupling
d. minimize cohesion and minimize coupling
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).maximize cohesion and minimize coupling

118. Which of the following metric does not depend on the programming language used ?
a. Line of code
b. Function count
c. Member of token
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Function count

119. Reliability of software is directly dependent on
a. quality of the design
b. number of errors present
c. software engineers experience
d. user requirement
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).number of errors present

120. While unit testing a module, it is found that for a set of test data, maximum 90% of the code alone were tested with a probability of success 0.9. The reliability of the module is
a. atleast greater than 0.9
b. equal to 0.9
c. atmost 0.81
d. atleast 1/0.81
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).atmost 0.81