A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. In ...............,modules A and B make use of a common data type, but perhaps perform different operations on it.
a. Data coupling
b. Stamp coupling
c. Control coupling
d. Content coupling
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Stamp coupling

102. Sixty (60) reusable components were available for an application. If only 70% of these components can be used, rest 30% would have to be developed from scratch. If average component is 100 LOC and cost of each LOC is Rs 14, what will be the risk exposure if risk probability is 80% ?
a. Rs 25,200
b. Rs 20,160
c. Rs 25,160
d. Rs 20,400
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Rs 20,160

103. COCOMO stands for
a. COmposite COst MOdel
b. COnstructive COst MOdel
c. COnstructive COmposite MOdel
d. COmprehensive COnstruction MOdel
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).COnstructive COst MOdel

104. Match the following:

a. Good quality     i. Program does not fail for a specified time in a given environment
b. Correctness     ii. Meets the functional requirements
c. Predictable      iii. Meets both functional and non-functional requirements
d. Reliable          iv. Process is under statistical control

Codes:
      a   b  c  d
a. iii  ii   iv  i
b. ii   iii  iv  i
c. i    ii  iv  iii
d. i    ii  iii  iv
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).iii  ii   iv  i

105. While estimating the cost of software, Lines of Code (LOC) and Function Points (FP) are used to measure which one of the following?
a. Length of code
b. Size of software
c. Functionality of software
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Size of software

106. A good software design must have
a. High module coupling, High module cohesion
b. High module coupling, Low module cohesion
c. Low module coupling, High module cohesion
d. Low module coupling, Low module cohesion
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Low module coupling, High module cohesion

107. The Software Maturity Index (SMI) is defined as

SMI = [Mf – (Fa + Fc + Fd)] / Mf

Where
Mf = the number of modules in the current release.
Fa = the number of modules in the current release that have been added.
Fc = the number of modules in the current release that have been changed.
Fd = the number of modules in the current release that have been deleted.

The product begins to stabilize when
a. SMI approaches 1
b. SMI approaches 0
c. SMI approaches -1
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).SMI approaches 1

108. Match the following:

a. Watson-Felix model                                    i. Failure intensity
b. Quick-Fix model                                          ii. Cost estimation
c. Putnam resource allocation model          iii. Project planning
d. Logarithmetic- Poisson Model                  iv. Maintenance

Codes:
      a   b   c   d
a. ii    i   iv   iii
b. i    ii   iv   iii
c. ii   i    iii   iv
d. ii   iv  iii    i
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).ii   iv  iii    i

109. ............... is a process model that removes defects before they can precipitate serious hazards.
a. Incremental model
b. Spiral model
c. Cleanroom software engineering
d. Agile model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Cleanroom software engineering

110. Equivalence partitioning is a .................. method that divides the input domain of a program into classes of data from which test cases can be derived.
a. White-box testing
b. Black-box testing
c. Orthogonal array testing
d. Stress testing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Black-box testing