A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. In function point analysis, the number of complexity adjustment factors is
a. 10
b. 12
c. 14
d. 20
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).14

92. Regression testing is primarily related to
a. Functional testing
b. Development testing
c. Data flow testing
d. Maintenance testing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Maintenance testing

93. In which one of the following, continuous process improvement is done?
a. ISO9001
b. RMMM
c. CMM
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).CMM

94. The .................. of a program or computing system is the structure or structures of the system, which comprise software components, the externally visible properties of these components, and the relationship among them.
a. E-R diagram
b. Data flow diagram
c. Software architecture
d. Software design
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Software architecture

95. Working software is not available until late in the process in
a. Waterfall model
b. Prototyping model
c. Incremental model
d. Evolutionary Development model
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Waterfall model

96. Equivalence partitioning is a ................ testing method that divides the input domain of a program into classes of data from which test cases can be derived.
a. White box
b. Black box
c. Regression
d. Smoke
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Black box

97. Consider the following characteristics:

(i) Correct and unambiguous
(ii) Complete and consistent
(iii) Ranked for importance and/or stability and verifiable
(iv) Modifiable and Traceable

Which of the following is true for a good SRS?
a. (i), (ii) and (iii)
b. (i), (iii) and (iv)
c. (ii), (iii) and (iv)
d. (i), (ii), (iii) and (iv)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).(i), (ii), (iii) and (iv)

98. Equivalence class partitioning approach is used to divide the input domain into a set of equivalence classes, so that if a program works correctly for a value, then it will work correctly for all the other values in that class. This is used .................
a. to partition the program in the form of classes
b. to reduce the number of test cases required
c. for designing test cases in white box testing
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).to reduce the number of test cases required

99. The failure intensity for a basic model as a function of failures experienced is given as λ(μ)-λ0[1 – (μ)/(V0)] where λ0 is the initial failure intensity at the start of the execution, μ is the average or expected number of failures at a given point in time, the quantity V0 is the total number of failures that would occur in infinite time.
Assume that a program will experience 100 failures in infinite time, the initial failure intensity was 10 failures/CPU hr. Then the decrement of failures intensity per failure will be
a. 10 per CPU hr.
b. 0.1 per CPU hr.
c. –0.1 per CPU hr.
d. 90 per CPU hr.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).–0.1 per CPU hr.

100. Improving processing efficiency or performance or restructuring of software to improve changeability is known as
a. Corrective maintenance
b. Perfective maintenance
c. Adaptive maintenance
d. Code maintenance
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Perfective maintenance

Page 10 of 21