A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Component level design is concerned with
a. Flow oriented analysis
b. Class based analysis
c. Both of the above
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both of the above)

2. RAD stands for ______.
a. Rapid and Design
b. Rapid Aided Development
c. Rapid Application Development
d. Rapid Application Design
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Rapid Application Development)

3. Basis path testing falls under
a. system testing
b. white box testing
c. black box testing
d. unit testing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).white box testing)

4. _________ is an “umbrella” activity that is applied throughout the software engineering process.
a. Debugging
b. Testing
c. Designing
d. Software quality assurance
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Software quality assurance)

5. The factors that determine the quality of a software system are
a. correctness, reliability
b. efficiency, usability, maintainability
c. testability, portability, accuracy, error tolerances, expandability, access control, audit
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above)

6. ______ establishes information about when, why and by whom changes are made in a software.
a. Software Configuration Management
b. Change Control
c. Version Control
d. An Audit Trail
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).An Audit Trail)

7. The relationship of data elements in a module is called
a. Coupling
b. Modularity
c. Cohesion
d. Granularity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Cohesion)

8. Software Configuration Management is the discipline for systematically controlling
a. the changes due to the evolution of work products as the project proceeds
b. the changes due to defects (bugs) being found and then fixed
c. the changes due to requirement changes
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the above)

9. Which one of the following is not a step of requirement engineering?
a. Requirement elicitation
b. Requirement analysis
c. Requirement design
d. Requirement documentatIon
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Requirement design)

10. Testing of software with actual data and in actual environment is called
a. Alpha testing
b. Beta testing
c. Regression testing
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Beta testing)

Page 1 of 21