A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. How are information system and capability related to each other ?
a. Improved processing speed
b. Faster retrieval of information
c. Increased volumed processing speed
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Faster retrieval of information

82. The best file organization in which one has to process all data records in a file called
a. Indexed
b. Sequential
c. Direct access
d. Random access
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Sequential

83. Which of the following is an important characteristics of useful and effective information?
a. Accuracy
b. Timeliness
c. Completeness
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of these

84. Which of the following is not a communication system?
a. Telex
b. Telephone
c. Hand signals
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the above

85. A system can be defined as
a. a collection of people, machines, and methods organized to accomplish a set of functions
b. an integrated whole that is composed of diverse, interacting specialized structures and subfunctions
c. a group of subsystems united by some interaction or interdependence performing many duties but functioning as a single unit
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

86. The conditions immediately outside a system is called
a. interface
b. boundary
c. environment
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).environment

87. A common reason for changing an information system is
a. new technology
b. new requirements
c. problems in the existing system
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

88. In a democratic team
a. everyone is assigned duties that fit their individual strengths
b. one programmer is assigned responsibility for the entire software project
c. one hacker uses other people's work by purchasing libraries of re-usable programs, downloading programs from computer networks, and exchanging code with other hackers
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).everyone is assigned duties that fit their individual strengths

89. An advantage of egoless programming is
a. it leads to greater productivity
b. it reduces resistance to finding errors in the program
c. both (a) and (b)
d. one individual is responsible for the success of a project
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).both (a) and (b)

90. A word processor designed for programmers is called
a. an editor
b. a debugger
c. a formatter
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).an editor