A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. Process models are described as agile because they
a. eliminate the need for cumbersome documentation
b. emphasize maneuverability and adaptability
c. do not waste development time on planning activities
d. make extensive use of prototype creation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).emphasize maneuverability and adaptability

72. Which of these are objectives of Team Software Process?
a. Accelerate software process improvement
b. Allow better time management by highly trained professionals
c. Build self-directed software teams
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both b and c

73. Which of these is not a characteristic of Personal Software Process?
a. Emphasizes personal measurement of work product
b. Practitioner requires careful supervision by the project manager
c. Individual practitioner is responsible for estimating and scheduling
d. Practitioner is empowered to control quality of software work products
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Practitioner requires careful supervision by the project manager

74. Which of the following is not one of Hooker's core principles of software engineering practice?
a. All design should be as simple as possible, but no simpler
b. A software system exists only to provide value to its users.
c. Pareto principle (20% of any product requires 80% of the effort)
d. Remember that you produce others will consume
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Pareto principle (20% of any product requires 80% of the effort)

75. Software engineers collaborate with customers to define which of the following?
a. Customer visible usage scenarios
b. Important software features
c. System inputs and outputs
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

76. Everyone on the software team should be involved in the planning activity so that we can
a. reduce the granularity of the plan
b. analyze requirements in depth
c. get all team members to "sign up" to the plan
d. begin design
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).get all team members to "sign up" to the plan

77. What role(s) do user stories play in agile planning?
a. Define useful software features and functions delivered to end-users
b. Determine a schedule used to deliver each software increment
c. Provide a substitute to performing detailed scheduling of activities
d. Used to estimate the effort required build the current increment
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Used to estimate the effort required build the current increment

78. Which of the following activities is not one of the four things that need to be accomplished by the generic planning task set?
a. Develop overall project strategy
b. Identify the functionality to deliver in each software increment
c. Create a detailed schedule for the complete software project
d. Devise a means of tracking progress on a regular basis
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Create a detailed schedule for the complete software project

79. Analysis models depict software in which three representations?
a. architecture, interface, component
b. cost, risk, schedule
c. information, function, behavior
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).information, function, behavior

80. The time lag, between initiating a query and receiving a response is called
a. Waiting time
b. Response time
c. Processing time
d. Turn around time
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Response time

Page 8 of 26